Bu durumda olan öğrencilerin e-Okul puan hanesine; sınava katılmayanlar için “G” ve kopya çekenler için “K” yazılır ve aritmetik ortalamaya dâhil edilir. Öğrenciler, raporlu ve izinli oldukları günlerde il geneli ortak sınavlara alınmazlar.
Evet, 0 olarak sayılıyor.
Not veriliyor.
Sınava girmeyecek öğrenciler için tercih edebilecekleri liseler bulunuyor. Sınava girmese bile lise okumak zorunlu olduğu için sınava girmeyen öğrenciler yerleşmek zorunda kalacak. LGS'ye giremeyen öğrenciler sadece okul puanıyla da liselere girebilecek.
Öğrenciler her dersten en az iki yazılı sınava katılmak zorundadırlar. (2) (Değ: 1/7/2015-29403 RG) Yönetmeliğin 36 ncı maddesine göre özürleri nedeniyle 60 günlük devamsızlık kapsamında değerlendirilen öğrencilerin dönem puanları zorunlu hâllerde bir yazılı sınav eksiğiyle verilebilir.
İlgili 32 soru bulundu
Sınava girmeyen öğrenci velisine bildirilecek! Yapılan sınavlara herhangi bir nedenle katılamayan veya projesini zamanında teslim edemeyen öğrencinin durumu okul yönetimince yazılı, e-posta veya bakanlık mobil bilgi servisi ile velisine bildirilecek.
Cevap:Raporlu olduğunuz tarihler arasında herhangi bir sınava girerseniz geçersiz olur. Mazeretinizin kabul edilmesi halinde raporlu olduğunuz dönemde giremediğiniz sınavlar için mazeret sınavına girmeniz gerekir.
Yüz yüze eğitim kısmen başlamış olsa da okula gitmeyen bu yıl devamsız sayılmayacak, devamsızlık yüzünden sınıfta kalmayacak. Ancak sınavlar yüz yüze yapılacak ve bu sınavlara girmeyenler ne yazık ki başarısız sayılarak sınıfta kalacak.
Sınava mazeretsiz katılmayanlara mazeret sınavı yapılmayacaktır.
c) Öğrenci mazereti nedeniyle herhangi bir ortak sınava gelemeyecekse, velisinin gün içinde ilgili müdür yardımcısını bilgilendirmesi gerekir. Herhangi bir sebeple sınava giremeyen ve mazeretini belgelendiren öğrencinin sınavı,ortak sınav haftasının son gününü takip eden üç iş günü içinde yapılır.
3-Herhangi bir nedenle sınava katılmayan ve okul yönetimince mazereti uygun görülen öğrenciler, ders öğretmenin belirleyeceği bir zamanda ve öğrenciye önceden duyurularak sınava alınacaktır. 4-Mazareti olup sınava katılamayanların 3 iş günü içerisinde mazeretlerini okul idaresine belgelendirmeleri gerekmektedir.
proje çalışmalarını teslim etmeme durumunda öğrenci sınav, proje ve performans notları bölümüne "G" (Girmedi/Getirmedi) yazılmalıdır. ➢ Bu ekranda kayıt yetkisi okul müdürlükleri/öğretmenlerdedir.
Hayır, sınava katılma zorunluluğu bulunmamaktadır.
Sınav notu disiplin suçu değildir.
Evet, ortlamanız düştüğü için OBP puanınız düşecektir. Örnek vermek gerekirse; İlk sınavdan 100, ikinci sınavdan K (0) aldınız. 100+0/2=50 yapıyor.
(3) Öğrenci, raporlu olduğu süre içinde yapılan sınavlara giremez. Öğrencinin raporlu olduğu halde girdiği sınav geçersiz kabul edilir. Ancak sağlık raporunun, sınava girildikten sonra idareye verilmesi halinde, sağlık raporu dikkate alınmayarak sınav geçerli sayılır.
Hastalık hali, yakınlarından birinin vefatı, tutukluluk ve hükümlülük hali, üniversite ve diğer resmi kurumlarca görevlendirilme hali, sınav çakışması durumu ile elektrik ve internet kesintisi gibi online sınava girmeye engel teşkil eden durumlar mazeret olarak değerlendirilir.
Madde 2- (1) Mazeret sınavı; mazereti nedeniyle ara sınava katılamayan öğrenciler için yapılan sınavdır. Mazeret sınavları ara sınavların bitimini izleyen 15 (on beş) gün içinde ilgili yönetim kurullarınca belirlenen tarihlerde yapılır.
Doğrudan sınıf geçme şartlarını taşıyan öğrenciler mezun olacak ve diplomalarını alacaklardır. Ancak başarısız dersleri olan 12. sınıf öğrencileri bu derslerden sorumlu olacaklar ve takvimine göre girecekleri sorumluluk sınavlarından başarılı olmaları hâlinde mezun olup diploma almaya hak kazanacaklardır.
Daha önce 45 olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70'e, diğer dersler için 50'ye yükseltildi. Bu puanların altında puan alan öğrencilerin sınıf geçme ya da kalmalarına şube öğretmenler kurulunda karar verilecek.
Sınavda başarılı olmadığı durumda sınıf tekrarına kalır.
MAZERET SINAVI KABUL ŞARTLARI
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu vize sınavlarına aşağıda yer alan nedenlerle girememiş öğrencilere mazeret sınavına girme hakkı verilir. Mazeret sınavları sadece vize sınavları için geçerlidir. Hastalık: Öğrenci sağlık sorunlarını, rapor ile belgelendirmelidir.
Raporu kabul edilen öğrenciye sadece giremediği ara sınav sınavlar için özür sınav hakkı verilir. Öğrenci raporlu olsa bile kendisine, yarıyıl sonu, bütünleme ve mezuniyet sınavları için mazeret sınav hakkı verilmez. mazeret sınavlarına alınırlar.
Alınacak bu raporun Devlet Hastanelerinden alınması, acil hallerde özel hastanelere başvurulmuşsa sağlık raporu getirilmesi, 3. Alınacak sağlık raporunun mazeretin bitiminden itibaren en geç 5 (beş) gün içinde ilgili Dekanlık/Müdürlüğe sunulması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri