Sulu olan sütlaç nasıl koyulaşır? Pirinçler pişince nişasta yarım su bardağı su ile sıvılaştırılır, tencereye ilave edilir. Kıvamı çok koyu olmaz bu esnada ama kaselere sıcakken bölüştürülür ve bekledikçe sütlaç kıvam bulur.
Bir sudan geçirin ya da hiç geçirmeden tencereye aktarın. Eğer çok fazla yıkarsanız pirincin kendi nişastası gidecektir ve tatlıyı yaparken kıvamının koyulaşmamasına neden olacaktır.
Kaynadıktan 10 dk sonra şekeri ekleyelim. Kıvam almaya başlayınca en son vanilyayı ekleyelim. Kıvamının çok koyu olmasını beklemeyin. Soğudukça katılaşır.
Bu aşamada nişastanın topaklanmamasına özen gösterin. Sütlaçtan bir kepçe kadar alın, nişastalı suyun üzerine ekleyip iyice karıştırın. Ardından ocakta kaynamakta olan sütlacın içine azar azar ekleyin ve ilave ederken sütlacı karıştırın. Bu şekilde sütlaç kıvamının koyulaşmaya başladığını farkedeceksiniz.
Nişastasız sütlaç nasıl koyulaşır? Son olarak nişastasız sütlacın içine yarım paket vanilya ekleyip, karıştırın. Daha sonra sütlacı, kepçe yardımı ile kaselere paylaştırıp, oda ısısında soğumaya bırakın. Oda ısısında soğuyan nişastasız sütlaçları soğuyup kıvam alması için buzdolabında en az 4-5 saat dinlenmeye bırakın.
İlgili 22 soru bulundu
Sütlaç Nasıl Saklanır? Artan sütlaçlarınızın üzerini sıkıca kapatıp buzdolabında ertesi gün tüketmek için saklayabilirsiniz. Daha fazla beklettiğinizde bozulmaz veya tadı değişmez.
2-3 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenmenin ardından kepçeyle pirinçleri fazla ezmeden karıştırarak kaselere eşit miktarda paylaştırıyoruz. Ilıdıktan sonra dolaba kaldırıp bir gece dinlendirirsek daha lezzetli olacaktır.
En İyi Cevaplar. 2 kaşık unu yarım su bardağı suda çöz. kaynayan sütlacın içine koyup karıştırarak kısık ateşte tekrar kaynat.
Pişirmede dikkat edilecek unsurlar; Süt kısık ateşte yavaşça pişirilmelidir. Pirinç iyice kaynatılmalı ve sübye kaynayan süte yavaşça ilave edilmeli. Sütlacın kıvamı sulu ise biraz daha sübye ilave edilmeli veya biraz daha kaynama süresi uzatmalı.
Nişastasız sütlaç yaparken pirinci iyice haşlayıp eklenen suyun tamamını çekmesi sağlanır. Tarifte yer alan pişirme süresine dikkat ederseniz nişasta kullanmasanız da sütlacınız tam kıvamında olacaktır. Tarifte nişasta kullanılmadığından kıvamı yakalamak için sütlacı ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirmelisiniz.
* Üzerine tarçın serpip buzdolabında en az 4-5 saat (mümkünse daha fazla) dinlendirin.
Sütlaç yapımında en çok dikkat edilecek konu kaynarken mutlaka ara ara karıştırmaktır. Zira sütlü bir tatlı olduğundan çok kolay dibi tutar ve tadı bozulur.
Süt kaynadıktan sonra sütlacı ocakta iyice kıvamlı olarak 40-45 dakika kadar pişiriyorum fırının ızgara bölümünü yakıp sütlaçları fırına veriyorum.
Pirinç 3 fincan suyla suyunu çekene kadar haşlanır, süte eklenir. Süt kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra şeker ve vanilya ilave edilir. 15 dakika da şekerle kaynatılır.
sütlaç yaparken en önemli püf noktası ise sütün soğuk olmasıdır.
Çok basit aslında bunun nedeni. Hem daha çabuk pişsin hem de nişastasını çabuk salsın diye. Bütün pirinç kullandığınızda pişme süresi uzar ve bu sürede süt buharlaşır, bu da sütlacın kıvamını ayarlayamamanıza neden olur.
Sütlacın olup olmadığı nasıl anlaşılır? Sütlacın kıvamı hafif sulu ve yumuşak dokulu olmalı subyesi fazla olan sütlaçlarda sütün tadı ve aromasından çok nişastanın tadı baskın gelmektedir.
Tepsiye sıcak su doldurulmasının nedeni, sütlaç yüzeyinin çatlamasını önlemektir. Son olarak tepsi fırının en üst rafına yerleştirilir ve fırın ızgara modunda 230 dereceye ayarlanır.
Gerçek Sütlaç Tarifinde Pirinç - Sütlaç pirinci nasıl olmalı? 1 kilo süte kaç bardak pirinç koyulur? Bir çay bardağı kadar yeterlidir.
Sütlü tatlılar genellikle soğuk yenir, bu nedenle tüketmeden önce buzdolabına kaldırılır. Siz de bu işlemi yapabilirsiniz. Ancak tatlıyı buzdolabına kaldırmadan önce oda sıcaklığına geldiğinden emin olun. Tatlıları sıcakken buzdolabına kaldırmanız durumunda kıvamı ve lezzeti bozulabilir.
Kıvamı tam tutan bu sütlacın bir farklılığı var bu kez. Üzerinden tarçını çıkarıyor, limon kabuğu rendesi koyuyoruz. İçine vanilya ve limon kabuğu rendesi ekleyerek ferahlığını ve lezzetini ön plana çıkarıyoruz.
Sütlaca nişasta eklenmez. Nişastanın verdiği pelte dokusu sütlaç için uygun değildir. Sütlaç olabildiğince akışkan olmalıdır. Bunu da pirinç unu sağlar.
Ocağa dayanıklı bir kaba koyalım ve sütlacımızı bir taşım daha kaynatalım. Bu işlem kaymak tutması için.. Özellikle yakından çektim kıvamını daha iyi anlayabilmeniz için.
Bu kural bir çok tecrübeli ev hanımının bildiği, sütlü tatlıları buzdolabı dışında 3 saat, buzdolabında 3 gün muhafaza etme kuralıdır. Buzdolabında 3 günden fazla kalan sütlü tatlı veya sütlacı, iyi görünse hatta tadında bozulma olmasa dahi tüketilmesi tavsiye edilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri