Kara sıva, dayanıklı ve su geçirmez bir yapıya sahiptir. Bu özellikleri sayesinde yapıyı dış etkenlerden korurken aynı zamanda dekoratif bir görünüm sağlar.
Kara sıvaya oranla dış mekân şartlarına daha fazla dayanıklıdır, yüksek su iticiliğe sahiptir.
Suya girilebilir alçı aslında hidrofobik yani su tutmayan özel bir alçı altı pamuğu ile suya dayanıklı özel reçine emdirilmiş sentetik alçıdan oluşan yeni nesil alçıdır.
Alçı sıvalar temel olarak suya ve su buharına karşı zafiyeti olan malzemelerdir. Bu sebeple, alçı sıva ıslak hacimlerde ve dış mekanlarda pek kullanılmaz. Suya karşı olan bu hassasiyet sebebiyle, alçı sıvaların seramik uygulaması öncesi ıslatılması doğru değildir.
Dekoratif sıvanın su geçirgenliği, kullanılan malzemenin türüne, sıvanın yapısına ve uygulama tekniklerine göre değişkenlik gösterir. Bu özelliği, özellikle dış mekan uygulamalarında ve nemli ortamlarda önem kazanır. Genellikle, dekoratif sıvalar su geçirgenliğine karşı dirençli olarak üretilir.
İlgili 16 soru bulundu
Her türlü dış ve iç duvarlarda son kat olarak kullanılan, su emiciliği azaltılmış, kolay uygulanan, beyaz renkli, tekstürlü ince düzeltme ve bitirme sıvasıdır.
Sarfiyat: 2,5-3 kg/m2. 25 kg'lık bir torba ile 8-9 m2 alan sıvanır.
Kalekim'in yenilikçi su yalıtım ve beton koruma harcı 'Ultralastic', uygulanmasından sadece 2 saat sonra yağmura, 16 saat sonra basınçlı suya dayanıklı hale geliyor. İşçilikten ve zamandan tasarruf sağlayan Ultralastic, fırça, mala, rulo veya püskürtme ile kolayca uygulanabiliyor.
BARS Rutubet önleyici sıva uygulaması. ÜRÜN TANIMI: Rutubetten zarar görmüş , nemlenme, çiçeklenme, boya kabarması veya yoğuşma görülen duvarlarını yalıtımı için özel olarak geliştirilmiş çimento esaslı sıvadır.
Su Geçirmezlik: Kara sıva, su geçirmez özelliklere sahiptir. Bu özelliği sayesinde yapıların iç mekanlarını suya karşı korur. Duvarlarda nem ve rutubet oluşumunu engeller, böylece sağlıklı bir yaşam ortamı sağlar.
Alçı sıva suya dayanıklı mı? Alçı sıva, suya dayanıklı bir yapı malzemesi değildir. Alçı, su ile temas ettiğinde hızlı bir şekilde yumuşar ve çözünmeye başlar. Bu nedenle, alçı sıva, özellikle ıslak hacimlerde veya suya maruz kalabilecek alanlarda kullanılmamalıdır.
Saten Alçı İle Sıva Alçısının Farkları
Saten alçı, ince sıva olarak kullanılabilir. Sıva alçısını kısaca kaba alçı olarak isimlendirebiliriz. Sıva alçısı, alçıdan sonra yüzey üzerinde görünen pürüzleri yok eder. Saten alçı ise boya öncesinde tamamen pürüzsüz bir yüzey elde edebilmemizi sağlar.
Saten perdah alçıyı sıvadan ayıran en önemli farklardan biri saten alçının ince yapıda olmasıdır. Sıva alçısının yapısı kalın olduğundan dolayı son kat için uygun değildir. Sıva alçısı pürüzlüdür ve daha büyük boşlukların doldurulmasında etkilidir.
Sıcak duvar iç yüzeyleri sağlayarak, terlemeyi ve küflenmeyi engeller. Kesin su iticilik ve çatlamaya karşı yüksek direnci sebebi ile uzun ömürlü olup uygulandığı yapının değerini korur. Su buharı geçirgenliği yüksektir.
Kap Ömrü: 3 - 4 saat (Ortam şartlarına göre değişebilir.) Raf Ömrü: Rutubetsiz ve kuru ortamda üretim tarihi itibariyle 1 yıldır. Depolama: Açılmamış ambalajıyla kuru ve rutubetsiz ortamda en fazla 6 sıra üst üste istiflenerek depolanabilir.
30 kiloluk saten alçının yapacağı yer 30 metrekaredir. Yani 1 torba saten alçı m2 yer yapar diye merak ediyorsanız bunun cevabı 30 metrekaredir.
Duvarı kuru bezle sildikten sonra küf temizleyici sprey ya da çamaşır suyu-su karışımını duvara sıkın, 10 dakika boyunca bekleyin. Daha sonra nemli bir bezle tekrar silin ve gerekliyse kuru bez ile tekrar silip duvarı temizleyebilirsiniz.
Rutubet alan bölgeler kazınarak duvar yüzeyi iyice temizlenmelidir. Sıva takviyesi yapılmalı ve rutubet önleyici, su tutucu malzemeler yüzeye uygulanmalıdır. Son işlem olarak boya yapımına geçilmelidir.
Rutubetli duvarın durumuna göre temizlik sürecine karar verilir. Duvarın kuru bir bezle silinmesi, kabaran yerlerin bir spatula yardımıyla kazınması gibi yöntemler uygulanabilir. DRYFİX NM-S 10 (Nem ve Rutubet Boyası) en iyi sonucu verebilmesi için duvardaki kabarıkların giderilmiş olması gerekmektedir.
İç ve dış mekanlarda yapılardaki boyama, seramik kaplama, yalıtım öncesinde düzgün yüzey sağlamada, Çimento esaslı kaba sıva, beton ve brüt beton yüzeylerde, Tuğla, bims, duvar ve tavanlarda kullanılır.
Suya ve neme karşı dayanıklı olma özelliği sayesinde suyla temas ettiğinde yumuşama yapmaz, üzerindeki boya tabakasının yapışmasını zayıflatarak kabarmasına sebep olmaz ve özellikle dış cephelerde kullanımı son derece başarılı sonuçlar verir.
Yarı esnek elastik, iç ve dış mekanlarda uygulanabilen, emülsiyon polimer esaslı sıvı bileşen, su geçirimsizliği ve işlenebilirliği artırıcı kimyasal katkılar içeren çimento esaslı toz bileşenden oluşan, su yalıtım ve beton koruma harcıdır.
Bir tabakada en fazla 1,5 cm kalınlığında sıva uygulanır, dış sıva en az iki tabakadan meydana gelir ve 2 cm kalınlığından daha az olmamalıdır.
·Alçı sıva donatıyı yüksek sıcaklıktan normal sıvaya göre daha iyi korumaktadır. · 8. 5 cm kalınlığında 1m2 duvara 0,009 m3 harç gider. 13. 5 cm kalınlığında 1m 2 duvara 0,014 m3 harç gider.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri