Bu nedenle fazla miktarda tüketilen şekerli besinler, insülin yokluğunda ya da insülinin beklenen işlevi göstermemesi durumunda kan şekerinin önerilen düzeylerin üzerine çıkmasına neden olur. Glikoz, enerji olarak vücutta kullanılmadan daha çok idrarla atılır.
Bol Su İçmek
Bol miktarda su içmek idrar çıkışını ve kanda biriken fazla glikozun idrarla atılımını artırdığından hipergliseminin önlenmesinde önemli bir etkiye sahiptir. Dolayısıyla diyabet hastaları, şeker düşürme için günlük minimum 2,5 litre su tüketmeye dikkat etmelidir.
Uzmanlar, şekerin vücuttan atılması için 10 gün kadar bir sürenin gün yeterli olacağını söylüyor.
Şekerin yükselmesi halinde bol su içilmelidir. Bu sayede kan içerisinde yer alan şekerler, idrar yolu ile dışarı atılmış olacaktır. Aynı zamanda şekerin yükselmemesi için egzersizler yapılmalıdır. Kan şekerinin yükselmesi durumlarında kan içerisinde yer alan şekerler, enerji ile de alınmış olurlar.
Bol Sıvı Tüketmek
Günlük ihtiyaç duyulan sıvının yeterince tüketilmesi, kan şekerini sağlıklı bir aralıkta tutmaya yardımcı olur. Sıvı tüketimi, böbreklerden idrar çıkışını artırarak kandaki fazla şekerin vücuttan atılmasını sağlayabilir.
İlgili 42 soru bulundu
Günlük diyetinizden şeker çıkarıldığında cilt kalitesi artar, akneler, tahriş ve ince çizgiler azalır. Diyabet gibi önlenebilir hastalıkların yanı sıra kalp krizi ve felç riskinin genel riskinde bir azalma görülür; aynı zamanda yaşam kaliteniz ve yaşam sürenizi de artar.
Bayramla ilgili illaki tatlı şeyler yiyeceğiz ama muhakkak yedikten sonra ağızdaki asidik ortamı yok etmemiz gerekiyor. Bu nedenle tatlı bir şeyler yedikten sonra ardından su içmeli ya da ağzı nötralize etmek amaçlı peynir, süt, yoğurt gibi yiyecekler yenilebilir." şeklinde konuştu.
Tatlıların üzerine su içmek şekerinizin aniden yükselmesine neden olabilir. Bunun için yaklaşık 20 dakika beklemek gerekir. Yine aynı şekilde yemeği fazla kaçırdıktan sonra midenizi daha fazla büyütmemek için dolu dolu su içmek için biraz beklemeniz daha doğru olacaktır.
Su canlılığın temel bileşenidir ve tatlı yedikten sonra su tüketmenin hiçbir yan etkisi yoktur. Dikkat edilmesi gereken durum tatlıyı ihtiyacımız kadar tüketmeliyiz. Fazlası birçok çeşit hastalık ihtimali ortaya çıkarır. Ayrıca sağlığın için yeteri kadar su tüketmekte yarar vardır.
Peki, tatlıyı çok kaçırınca ne yapmak gerekir? Kan şekeri aşırı yükselince buna bir dur demek gerekir. Özellikle şerbetli tatlılar sonrası protein tüketerek kan şekerini dengeleyebilirsiniz. Tatlının yanında sadece kahve içme, yoğurt yemek, ayran içmek, şekersiz salep tüketmek kan şekerini dengeler.
Karaciğer depolar ama yağlanır
Beyaz şeker vücudumuzda sindirildikten sonra karaciğer tarafından toplanır ve fazlası yine karaciğer tarafından yağ olarak depolanır.
Beyaz undan yapılan ekmek, makarnalar, pirinçler, mısır ve mısır ürünleri, şekerli gıdalar gibi zararlı ürünler yerine meyve, sebze, tahıllı ürünler, kuru baklagiller ve düşük oranda yağa sahip olan süt ürünleri gibi karbonhidratlar tercih edilir.
Düzenli olarak limonlu su tüketmek obezite riskini azalttığı için dolaylı olarak kalp ve damar hastalıkları için de önleyici etkiye sahiptir. Yapılan çalışmalara göre limonlu su tüketmek insülin seviyesini de düşürerek Tip 2 diyabet oluşumu önlemeye yardımcı olur.
Tüm yiyeceklerin sindirimini bozar. Canınız çok tatlı yemek isterse aç iken yiyin ve üzerine bir bardak sıcak çay için. 1-2 saat sonra da 1 bardak alkali su içmeyi unutmayın.
Tatlının yanında veya tatlı yedikten sonra su yerine az bir miktar süt ya da ayran tüketmektir. İşin aslını tek bir cümleyle özetleyecek olursak; kana çabuk karışacak basit şekerlerden, şerbetli tatlılardan, şeker oranı yüksek hazır içeceklerden (gazlı içecekler, meyve suları) olabildiği kadar uzak duralım.
Şeker ve benzeri yiyecekleri tükettikten sonra da yanımızda diş fırçası yoksa bile en azından su içmeliyiz çünkü karbonhidratlı yiyeceklerden sonra ağızda asidik bir ortam oluşmakta. Bunlar da bakteriler ve diş çürüğü için fırsat oluşturmakta. Bundan dolayı mümkün mertebe az tüketmeli ve ardından su içmeliyiz.
Fazla şeker tüketimi fiziksel sağlığı bozar, diyabete yatkınlık oluşturur ve beyni olumsuz etkiler. Aynı zamanda uyuşturucu gibi bağımlılık yapar. İşte aşırı şeker tüketiminin belirtileri... Basit şeker tüketiminin sağlık için kötü olduğu uzun yıllardır biliniyor.
YEMEKTEN SONRA TATLI YEMEYİN!
Tatlılarda bulunan şeker yemeğin hemen ardından yendiği zaman sindirilemediği için yağa dönüşerek kilo almaya sebep olabilir. Ayrıca yemeğin üzerine tatlı yemek yükselmekte olan kan şekerini daha hızlı yükselteceğinden uykunuzun gelmesine ve yorgunluk hissetmenize neden olabilir.
Özellikle midesinde rahatsızlığı olanların mutlaka baklava yedikten sonra yarım litre su tüketmesi gerekiyor. ÇAY İÇERKENDE DİKKAT ETMELİSİNİZ! Beslenme uzmanlarının çok önemli bir uyarısı daha var. Baklava yedikten sonra çay içerken de dikkat etmek gerekmekte.
Bir yıl boyunca rafine şeker tüketmemek, cildinizde akne, tahriş ve çizgilenmelerde ciddi bir azalma olduğunu gösterecek. Diyabet, kalp krizi ve felç gibi hastalıkların riskinde ciddi bir azalma yaşayacaksınız. Ayrıca enerjiniz daha yüksek olacak ve psikolojik olarak daha mutlu hissedeceksiniz.
Vücuda giren şeker oranını azaltmak bir çok sağlık risklerini ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır. Şekerin vücudumuza ve organlarımıza verdiği zararlar göz önüne alınarak şekersiz 21 gün diyette uzman diyetisyenler kontrolünde kişinin sağlıklı kilo vermesi amaçlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri