- Ütüyü en hassas ayara getirerek tülleri ütülerseniz hem yanma hem de tüle herhangi bir zarar verme riskini ortadan kaldırmış olabilirsiniz. - Perdeyi ütü masasının üzerinde veya düzgün bir zeminde ütülemek de oldukça önemlidir. Kırışıklıkların daha kolay bir şekilde açılması düz zemin ile ilişkilidir.
Tüllerinizdeki kırışıklıkları gidermek için tülleri yerinde ütülemeyi de düşünebilirsiniz. Tülleri kornişe astıktan sonra yukarıdan aşağı şekilde sadece buhar verin. Buharın yoğunluğu, kırışıklıkların da kısa sürede giderilmesini sağlayacaktır. Bu nedenle buhar makinesi özelliği olan ütüler de tercih edilebilir.
Perdeler eğer çamaşır makinesinde yıkacaksa hassas programlar tercih edilmesi gerekir. Ancak elde yıkama ya da hassas program bulunmayan makinelerde tercih edilmesi gereken program sentetik olmalıdır. Bunun yanında makinede 30 derece sıcaklık ve 400 devir seçilmesi tavsiye edilir.
Ütünüzün ılık olmasına dikkat etmelisiniz. Yüksek ısıdaki ütüler tül perdeleri yakabilir ya da renginde sararma problemi oluşturabilir. Buhar vererek kırışıklık giderme: Son çıkan teknolojik aletlerde sadece buhar verilerek yerinde ütü yapılabilmektedir.
Ütülemeden önce yıkanan tülün kuruma aşamalarına geçilmekte. Kurutma makinelerinin perdeleri daha fazla kırıştırdığı açıktır. Makinelerden ziyade açık havada kurutulması önerilir. Düz bir şekilde asarak kurutulan perdelerin ütülenmesi daha kolay olacaktır.
İlgili 33 soru bulundu
Kırışmaması için tülünüzü çamaşır makinesinde düşük devir 30 derecede yıkamalısınız. Böylece tül kırışmadan temiz bir şekilde yıkanmış olur. Tülü sıcak suya basma yöntemi zaman zaman yapılan ve doğru bilinen bir yanlıştır. Tülü sıcak suya basarsanız öncesinde olduğundan daha fazla kırışmasına neden olursunuz.
Polyester perdeler ütülenmeden de asılabilir. Doğal kurutma, düzgün bir şekilde asmanız koşuluyla, perdelerin şeklini geri kazanması için genellikle yeterlidir.
Kesinlik ile ütülenmez, tül ve lastiğin yanma riski vardır. Ürün Özellikleri : % 100 Polyester, sert ve parlak tuşeli Kristal Tül.
Kıyafetlerinizdeki kırışıklıkları açmak için temiz nemli bir havluyu, düz bir zemine serdiğiniz kıyafetinizin üstüne serin. Daha sonra havluyu kıyafetinizin üstüne doğru bastırarak kırışıklıkların hafif nemlenmesini sağlayın. Son olarak nemli kıyafetinizin kurumasını bekleyerek kırışıklıkların açılmasını sağlayın.
Tül perdeleri yıkarken yumuşatıcı kullanmanız gerekmez. Aslında yumuşatıcılar yüzde yüz pamuk ya da keten kumaşları yumuşatmak için kullanılır.
Beyaz sirkeyi kullanarak tül perdeleri beyazlatmak için yapacağınız işlem çok basit. Deterjan bölmesine eklediğiniz toz deterjan üzerine beyaz sirke dökün ve 30 derece yıkama moduna alarak tüllerin temizlenmesine şahit olun. Beyaz sirke sayesinde yıpranmış ve kirlenmiş tülleriniz eskisine göre daha beyaz görünecek.
Şeker, karbonat ve tablet temizliğine ek olarak perdelerinizi sirke ile yıkayarak da beyazlatabilirsiniz. Şunu söylemek gerekir ki sirke en doğal temizlik yöntemlerinden biri olmakla birlikte lekelere karşı etkili dezenfektan özelliğine de sahiptir.
İncili duvaklar gerektiğinde buhar püskürtülerek ütülenir. Kendiniz rahatlıkla takıp çıkarabileceğiniz şekilde hazırlanmıştır. Ayrıca kuaföre veya minik tel tokalara ihtiyaç kalmadan saçlar bozulmadan topuz ve düz saçlara rahatça takılır çıkarılır.
Perdeleri dikey olarak ütülemek de hem kolaylık hem de vakitten tasarruf sağlamaktadır. Buna rağmen kırışıklık varsa en son yol güvenilir bir kuru temizlemeci düşünülmelidir. Kalın tüllü perdelerdeki kırışıklıkları gidermek için ütüyü perdenin üzerinden yukarıdan aşağı buhar ve ısı vererek yapabilirsiniz.
- Ütüyü en hassas ayara getirerek tülleri ütülerseniz hem yanma hem de tüle herhangi bir zarar verme riskini ortadan kaldırmış olabilirsiniz. - Perdeyi ütü masasının üzerinde veya düzgün bir zeminde ütülemek de oldukça önemlidir. Kırışıklıkların daha kolay bir şekilde açılması düz zemin ile ilişkilidir.
Bazı tül perde modelleri ütü gerektirmez. Bunlar arasında örme tül, dantel tül, krinkıl tül perde modelleri sayılabilir. Keten tül, yıkanması ve ütülenmesi oldukça zor perde modelleri arasındadır.
Pamuklu kumaşların ütü ısı ayarı: Ortalama 180 derecede yüksek sıcaklıkta ütüleyebilirsiniz. Keten kumaşların ütü ısı ayarı: Oldukça sert yapıdaki keten kıyafetlerinizi 200 - 220 derece ayarında ütüleyebilirsiniz.
Tül perdeyi kırışmadan yıkamak istiyorsanız o zaman kornişten çıkarır çıkarmaz yıkamanız önerilmektedir. Perdenin kornişten çıkarıldıktan sonra bekletilmesi, katlanması gibi durumlar, istenmeyen durumlara, perdenizin kırışmasına neden olabilmektedir.
Alındaki çizgiler ve derin kırışıklıklar hyalüronik asit kullanılarak daha genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşmayı sağlamaktadır. Alın çizgilerinin olduğu bölgeye uygulanan dolgu tedavisinde kaslar dondurulur. Kasların kasılmasına bağlı olarak oluşan kırışıklıklar böylelikle azalır.
Botoks. Botoks olarak da bilinen, botulinum toksini çok çeşitli durumları tedavi etmek için kullanılmaktadır. Sinirler ve kaslar arasındaki bağlantıyı geçici olarak bloke ederek çalışır, böylece kasları gevşeterek, görünür çizgileri yumuşatarak ince çizgileri etkili bir şekilde tedavi edebilir.
Tül ve perdelerin temizlenmesi ve kirlerin yok edilmesi amacıyla sirke kullanılabilmektedir. Makinenin deterjan haznesine 1 çay bardağı sirke konulmak suretiyle yıkanması yöntemidir. En iyi beyazlatma yöntemlerinden biri de makine haznesine kaya tuzu eklemek ve sonra yıkamak olarak kullanılan yöntem olmaktadır.
Tüller 6 ayda bir, perdeler yılda 1 yıkanmalıdır.
Pencerenin kenarında asılı olan kalın perdeleri, düzenli olarak süpürmeniz şartıyla yılda bir kez temizlemeniz yeterlidir.
Perdeler makineye, çok sıkı olmayacak şekilde katlanıp o şekilde koyulmamalıdır. Çamaşır makinesinde varsa tül perde programı, yoksa hassas ya da narin programları seçilmelidir. Su ısısı 40 derecenin üstünde olmamalıdır. Çamaşır makinesinde ilave su alternatifi varsa, tül perde yıkanırken seçilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri