Uçuşa zamanında hazır olabilmemiz için, 1 Mart'tan itibaren gerçekleştireceğiniz uçuşlarımızda, yurt içi yolculuklarınızda uçus saatinden en az 45 dakika, yurt dışı yolculuklarınızda en az 60 dakika önce havalimanındaki kontuarlarımızda check-in ve bagaj teslim işlemlerinizi tamamlamış olmanız gerekmektedir.Check-in ...
Ancak işlemlerinizin sorunsuz yapılabilmesi için uçuşun kalkış saatine; iç hat uçuşları için 1,5 saat ve dış hat uçuşları için 2 saat kala havalimanında bulunarak check-in kontuarlarına başvurmanızı tavsiye ederiz.
Check-in İşlemleri
Havaalanlarında bagaj ve check-in işlemlerinizin iç hat seferlerinde uçuştan 45 dakika önce dış hat seferleri için ise 60 dakika öncesine kadar yapmış olmanız gerekiyor. Bu nedenle iç hatlar için 1 saat, dış hatlar için ise 2 ya da 3 saat önce havaalanında olmanız oldukça önemli.
Online check-in işlemi, kalkıştan 24 saat önce başlar ve kalkışa 90 dakika kala sona erer. Online check-in yaptığınızda havalimanındaki bagaj ve güvenlik süreçleri nedeniyle kalkıştan iç hatlarda 2 saat, dış hatlarda 3 saat önce terminale gelmeniz önerilir.
Online check-in, uçakta yer belirleme işleminin internet üzerinden yapılmasına denir. Bu esnada koltuğunuzu seçebilir ve dilerseniz ek hizmet satın alabilirsiniz. İnternetten check-in işlem yaptırdığınız zaman, size özel ayrılmış kontuardan bagaj teslimi yapabilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
İç hatlarda uçuşunuzun kalkış saatinden en az 45 dakika ve dış hatlarda 60 dakika önce biniş kartlarınızı almış ve bagaj işlemlerinizi tamamlamış olmanız gerekmektedir.
Ancak valizinizi uçağa teslim etmeniz gerekiyor ise bu durumda uçuş gerçekleştireceğiniz hava yolu şirketinin bankosuna giderek valizinizi teslim etmelisiniz. Bu işlemin ardından barkodlu biniş kartı ve kimliğiniz ile uçağa binebilirsiniz.
Sıra size geldiğinde resimli kimliğiniz ya da pasaportunuzu görevliye verip gideceğiniz lokasyonu ve uçak bileti üzerindeki uçuş saatini söylemeniz gerekir. Biniş kartınız bastırılmadan bagajınız tartılır ve uygun ağırlıkta olup olmadığı kontrol edilir. El bagajınızla ilgili bilgi verip gerekli etiketi almalısınız.
Sırt çantaları genelde el bagajı olarak kabul edilir.
Parça konseptine dahil olan uçuşlarınızda serbest bagaj hakları her bir parça için Economy Class'ta 23 kg, Business Class'ta 32 kg'dir. Ekstra bagaj olarak 1 parça bagaj ise hem Economy Class hem Business Class için 23 kg'dir. 23 kg – 32 kg arası 1 parça Ekstra bagaj için 80 USD ek ücret tahsil edilir.
İnternet üzerinden alacağınız bilet için cep telefonunuza gelen mesaj ve nüfus cüzdanınız ile havalimanına gitmeniz ve ardından ilgili havayolunun ofisine uğrayarak check-in yaptırmanız yeterli olacaktır. Bu esnada elinizde herhangi bir bilet olmasına gerek yoktur.
Online check-in işleminizi gerçekleştirdikten sonra e-posta ve SMS ile gelen barkodu, mobil biniş kartı kabul eden havalimanlarında güvenlik geçişlerinde uçuş biniş kartı olarak kullanabilirsiniz. Dilerseniz havalimanından basılı çıktısını alabilirsiniz.
İç hat uçuşlarında uçuştan 60 dakika, dış hat uçuşlarında ise uçuştan 75 dakika önce check-in işlemleri sona erer.
Çoğunlukla havalimanlarındaki bagaj teslim noktaları ve Check-in kontuarlarının açılma zamanı, iç hatlar uçuş saatlerinden en az iki saat öncedir. Dış hatların açılış zamanı da minimum 3 ile 4 saat arasında değişebilmektedir. Kıtalararası gerçekleşen uçuşlarda ise 4 saatten fazla olabilmektedir.
Bagajınızı, uçaktan inince havalimanındaki bagaj teslim noktasından alabilirsiniz. Bunun için havalimanındaki bilgilendirme ekranlarını takip etmelisiniz. Ardından bagajınızın geleceği alanda bekleyerek bagajınızı teslim alabilirsiniz.
Sorunsuz bir biçimde işlemlerinizi yapabilmeniz için yurt içi uçuşlarda uçuşunuzdan 2 saat, yurt dışı uçuşlarda ise uçuşunuzdan minimum 3 saat önce havalimanında olmanız önerilmektedir.
özetleyecek olursak çoğunlukla hava yolu şirketleri en fazla 8 kg ağırlığındaki el bagajlarını uçak içerisine kabul ediyor. Yani, 8 kilodan daha ağır bagajlarını kontuarda uçak alt bagajına teslim etmek zorunda kalabilirsin.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
Havalimanında check-in ve bagaj teslim işlem süreleri havalimanı yoğunluğuna bağlı olarak değişebilmektedir. Ancak Dış hat uçuşlar için tarifeli uçuştan iki (2) saat, İç hat uçuşlarda bir buçuk (1,5) saat önce Sabiha Gökçen Havalimanı'nda olmanız tavsiye edilmektedir.
Kayıtlı Bagaj (Check-in Bagajı) Nedir? Kayıtlı bagaj, belirli kurallar çerçevesinde olmak üzere uçuşa kabul (check-in) esnasında uçağın kargo bölümüne alınmak üzere teslim alınan eşyalar bütününe denir. Kayıtlı bagajlar, hava yolu firmasının sorumluluğunda olmak üzere uçağın kargo bölümünde taşınır.
İç hatlarda, planlanan uçuş süresinden 60 dakika önce, dış hatlarda ise 90 ve 120 dakika önce bagaj teslimi yapılmalıdır. Belirlenen sürelere uyulmadığı takdirde tüm uçuş hakkı kaybolabilmektedir.
Bagajsız ise, işlemleri sonucunda üretilecek olan biniş kartları ile doğrudan uçuş kapısına giderler. Bagajlı ise biniş kartlarını aldıktan sonra “Bagaj Teslim Bankosu”na bagajlarını teslim ettikten sonra uçuş kapısına giderler.
Eğer check-in işleminizi havalimanında yapacaksanız hava yollarının kiosklarından ya da kontuarlarından check-in işleminizi gerçekleştirip uçak biniş kartınızın çıktısını da alabilirsiniz.
Normal Check-in ve Uçağa Biniş Süreleri
Check-in işlemleri tarifeli uçuş saatinden 40 dakika önce kapanır. Biniş kapısı tarifeli uçuş saatinden 15 dakika önce kapanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri