“Xiaomi” kelimesindeki X harfi s ve h harflerinin birleşmesinden oluşmaktadır. Kelime içerisinde bulunan X harfi yerine s ve h harflerini koyduğunuz zaman ortaya “Shiaomi” kelimesi çıkıyor. Böylece Shao-mee şeklinde okunması gereken bu kelimenin Türkçedeki telaffuzu “Şaomi” şeklindedir.
Xiaomi Corporation, 6 Nisan 2010'da Lei Jun tarafından kurulmuş ve merkezi Pekin'de bulunan Çinli bir elektronik şirketidir.
2.Xiaomi. Çinli cihaz üreticisinin ismi, ülkemizde sıklıkla za-omi ya da za-yo-mi olarak telaffuz edilebiliyor. Ancak şirketin ismi şa-o-mi olarak söylenmeli.
xiaomi, türkçe olarak şiao mi şeklinde okunur. oradaki xiao'nun anlamı küçük, mi'nin anlamı ise pirinç. telefon markasının literal anlamı küçük pirinç oluyor.
Xiaomi, tahmin edileceği üzere bir Çin şirketidir.
İlgili 42 soru bulundu
Xiaomi, Çin merkezli bir teknoloji şirketidir ve merkezi Pekin, Çin'de bulunmaktadır. Şirket, akıllı telefonlar, elektronik cihazlar, ev aletleri ve diğer tüketici elektroniği ürünleri üretmektedir.
Xiaomi'nin Türkiye'deki fabrikası bugün resmen açılıyor
Çinli üretici Xiaomi'nin Türkiye'deki akıllı telefon üretim fabrikası bugün resmen açılıyor. Toplamda 2000 kişiye istihdam sağlayacağı belirtilen ve 14 bin metrekarelik alana kurulan fabrikada yılda 5 milyon adet akıllı telefonun üretilmesi bekleniyor.
Bazılarımız “hu-a-ve-i ”, diğerleri “hu-a-vey” telaffuz eder, hatta “huvai” demek için bir heceyi vurgular.
“Xiaomi” kelimesindeki X harfi s ve h harflerinin birleşmesinden oluşmaktadır. Kelime içerisinde bulunan X harfi yerine s ve h harflerini koyduğunuz zaman ortaya “Shiaomi” kelimesi çıkıyor. Böylece Shao-mee şeklinde okunması gereken bu kelimenin Türkçedeki telaffuzu “Şaomi” şeklindedir.
Çin'deki e-ticaret siteleri ve perakende mağazalarında Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro stokları kısa süre içinde tükendi. Xiaomi'nin üst düzey yöneticilerinden Wang Teng, Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro stoklarının Çin'deki e-ticaret sitelerinde ve perakende mağazalarında neredeyse anında tükendiğini söyledi.
Xiaomi Asya ülkelerinden olan Çin'in markasıdır.
Mobil iletişim ürünleri satış ve satış sonrası hizmet sektörümarkası EVOFONE, Çin merkezli, dünyaca ünlü teknoloji şirketiXiaomi'nin akıllı telefonları ve tüm ürünlerinin Türkiye'deki yetkili distribütörü oldu.
Mandarince olan ve xiao ile mi kelimelerinin birleştirilmesi ile oluşan Xiaomi küçük darı ya da küçük pirinç anlamına gelir. Telaffuz olarak ise şiao mi denilmesi yeterli olacaktır.
Bu ek gelenekleşmiş olarak ayrı yazılır ve kendisinden önceki kelimenin son ünlüsüne bağlı olarak ünlü uyumlarına uyar: Kaldı mı?
Redmi, POCO ile beraber Çinli elektronik şirketi Xiaomi'nin sahip olduğu bir alt markadır. İlk olarak Temmuz 2013'te bir bütçe akıllı telefon serisi olarak duyuruldu. Giriş seviyesi ve orta sınıf cihazlarla 2019'da Xiaomi'nin ayrı bir alt markası oldu.
“İkzaomi“ veya “şiomi” gibi yanlış telaffuzlara rastlamak mümkün. X harfinin telaffuz şekli Türkçedeki “ş” harfi kullanılarak yapılır. Xiaomi'nin doğru telaffuzu ise “Şaomi” şeklindedir. Xiaomi Redmi ise "Şaomi Redmi" şeklinde okunur.
hyundai markasının korece okunuşu "hyonde" şeklindedir. y sesi neredeyse hiç okunmaz, o sesi de a sesine yakın bir o sesidir.
Apple ürünlerinin Türkçe okunuşları: Apple: Epıl. iPhone: Ayfon. iCloud: Çoğu kişi bu kelimeyi "Ay Kıloud" şeklinde okur ama doğrusu "Ayk-lod"dur.
Xiaomi geçen yıllar içinde en iyi telefon markaları arasına girdi ve bu ünvanını uzun süredir taşıyor. Dünya üzerinde en çok kullanılan telefonlar listesinde ilk 5'e girmeyi başaran Xiaomi 2022 yılında hala bu başarısını devam ettirmektedir.
Sen ne dersen de umurumda olmaz. Canon diye yazılır KĞANOĞN diye okunur.
Google'da Gogıl diye yazıldığı şekli ile veya “Gagıl” diye okunmaz yani. Google'ın okunuşu “Guugıl” dır.
3. Philips
Halk arasında çoğunlukla 'Pilips' şeklinde telaffuz edilen markanın doğru telaffuzu ise 'Filips' şeklindedir.
Dünya genelinde Huawei ikinci sırayı alırken, Xiaomi üçüncü ve Apple-iPhone ise dördüncü sırada yer alıyor. Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı Çin'deyse 5g teknolojisi olmamasına rağmen 2020'de en çok satan telefon iPhone 11 oldu.
2018'de Türkiye pazarına giren ve 2021'de Türkiye'de üretime başlayan Çinli OPPO, 2022 yılında fabrikada çalışan yaklaşık 500 işçiyi, küresel kriz gerekçesiyle işten çıkardı ve bu yılın başlarında tesislerinde üretimi durdurmuştu.
Sonrasında ise OPPO'nun, Türkiye'deki üretimi sessiz sedasız sonlandırıldığı belirtildi. Türkiye'deki üretimine hızla başlayan, bu kararından da yine hızla vazgeçen OPPO'nun şimdilerde yeni bir gözdesi olduğunu söylemeliyim. Bu ülke Mısır...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri