Bu arada salçaya konulan tuz oranı %5 ideal kıvamdır.Yani 1 kg salça için 50 gram tuz.
Biber Salçası Yaparken Ne Kadar Tuz Konur? 1 kg salça için 50 gram tuz kullanılmalıdır.
Ayrıca 100 kilo salçaya en fazla 8 kilo ile 10 kilo arasında tuz ilave edilir. Çünkü tuz insan sağlığı için zararlıdır. Bu nedenle de fazla koyulmaması gerekiyor.” dedi.
Armut ya da yumurta şeklindeki küçük ve etli domatesler, salça yapmak için oldukça ideal. Malzemeler: 10 kg etli domates. 100 gr kaya tuzu.
İlgili 16 soru bulundu
İyotlu sofra tuzu kullanıyorsunuz
Oysa ki kaya tuzu kullandığınz takdirde salçanın uzun süre bozulmadan saklanmasını kolaylaştıracaktır. Bu yüzden tuz eklemekten korkmayın. On kilogram etli domates ortalama 100-150 gram kaya tuzunu kaldıracaktır.
Salça yapımı için toplamda 100-150 gram kaya tuzu kullanıyoruz. Salçanızı mutlaka yoğun güneş alan ortamda kurutun.
2 kg salça (10 kg domatesten) için takriben 100 gram tuz kullanmanız yeterli olur. 1 kilo salçaya ne kadar tuz atılır? 1 kg Salça için önerilen miktar 50 gr olarak ideal görülebilir.
Evde Salça Yapımı 50 kg biberden 15 kg Salça çıkıyor - YouTube.
Bu hesaplama için 100 kilo biber önemli ölçü olarak değerlendiriliyor. Mutfaklarda yaygın olarak kullanılan biber salçası yapımında biberin boyutları, olgunluğu ve cinsi son derece önemlidir. 100 kilogram biberden yaklaşık olarak 15- 20 kilogram arasında salça çıkmaktadır.
Güneşte kurutulmuş domates salçası tarifi Not: Domates sosunu hazırladığınızda poşetlere koyduktan bir gün sonra tuz ilave ediniz. Salçanızı sıktıktan sonra tepsilerde beklerken tuzunu tekrar kontrol edin eğer azsa tuzu bellirgin olacak şekilde tekrar tuz izlave edin .
Beş kilogram etli kapya biber ortalama 50-75 gram kaya tuzunu kaldırır.Salça kavanozunun üzerini sıvı yağ ya da eritilmiş tereyağıyla kaplayın.
Eğer hazırlamış olduğunuz yemeğin tadında tuzu yoğun derecede hissediyorsanız; 1 tatlı kaşığı sirke eklemenizi öneririz. Sirke eklenen yemeklere örnek verecek olursak sebzeli yemekler, etli yemekler ve salçalı yemekler dikkat çeker. Sirke ile çok fazla tuzlu yemekleri, yenilebilir kıvama getirebilirsiniz.
Suyunu süzdüğünüz biberlerin posasını tel süzgeçten geçirin ya da biberleri el blender'ı ile püre haline gelene kadar çekin. Ardından biber püresini kurutmaya başlayın. Bunun için tuz eklediğiniz salçanızı geniş tepsilere koyup güneşte ya da fırında kurutabilirsiniz.
Yaklaşık olarak, 10 kilogram domatesten 1 kilogram salça elde edebilirsiniz. Ancak, domateslerin su oranına bağlı olarak bu miktar değişkenlik gösterebilir.
4 kilo biberden 1 kilo salça çıkıyor.
Acı Toz Biber, özellikle ülkemizde sofraların olmazsa olmazıdır. Kırmızı Biberin yetiştirilip, kurutulması ve ardından doğranıp öğütülmesiyle ortaya çıkar.
"BOYA VARSA PUL BİBER DEĞİLDİR"
1 kilo kırmızı pul biberin üretilmesi için 10 kilograma yakın biber kullanılması gerektiğini belirten Manavoğlu, "Normal bir kırmızı pul biberi boyamazsınız.
1-1,5 kilogram salça elde etmek için ortalama 10 kilogram domates gerekir, ancak domatesin sulu veya etli olması çıkacak salça miktarında değişikliğe neden olabilir. Bu bilgi doğrultusunda 100 kilo domatesten ortalama 15 kilogram salça çıktığını söyleyebiliriz.
Aslında bu işlem hem soğanınızın daha güzel karamelize olmasını sağlar hem de sonradan ekleyeceğiniz domates salçası veya domates sosu veya domatesin kendisinin getireceği ekşiliği de dengelemiş olur. Neticede salça kullanılan soğanlı yemeklere, 1 çay kaşığı kadar şeker eklemenizi öneririz.
Domatesin posası ve kabukları kevgirde kalmalı. İşlem sonunda altta kalan suyu mümkünse geniş ve sığ tepsilere bölelim güneş gören yere koyup üzerini tülbent ile örtelim ve her gün bir iki defa tahta kaşık ile karıştıralım gün geçtikçe azalmaya başlıyacaktır. Yaklaşık 4 ila 6 gün sonunda salçamız olmuştur.
Salçanızın küflenmesini önlemek için kapağını kapatmadan önce üzerine zeytinyağı ekleyip yarım santimetre kalınlığında bir tabaka oluşturmanızı da tavsiye ederiz. Yağ da salçanın hava almasına engel olur. Salçanın küflenmesini önleyen bir diğer şey de tuzdur. Tuz miktarı yüksek olan salça daha dayanıklı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri