Güzel İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı bir belde olan Alaçatı tarihi taş evleri ve sörf yapılan plajları ile ünlü bir tatil yöresidir. Ege Denizi'ne kıyısı olduğu için çok sayıda yerli ve yabancı turisti kendine çekmeyi başarır.
Alaçatı yel değirmenleri
Çeşme'nin en popüler merkezlerinden biri olan Alaçatı, ilçenin simgesi oldu. Türkiye'nin en iyi tatil noktalarından biri olan Alaçatı, renkli sokakları ile olduğu kadar aynı zamanda yel değirmenleriyle de meşhur.
Sadece meyve, sebze değil tekstil ürünleri, ayakkabılar, kumaş, perdelikler, keten yatak örtüleri, aksesuar ve plaj gereçleri de var Alaçatı pazarında. İlgileniyorsanız Alaçatı Antika dükkanlarını da mutlaka gezmelisiniz. Eskiden Pazaryeri Camii etrafında kurulan bir antika pazarı vardı ama buralar hep kafe oldu.
İlgili 34 soru bulundu
Alaçatı Pazarı: Türkiye'de Ege turizmi için önemli sayılan Alaçatı'da, yaşayan yerli halkın tamamen kendi mahsulü olan organik ürünler, diğer tüm tekstil ürünleri, ev eşyaları ve giyim gibi ihtiyaçlarınıza ulaşabileceğiniz Alaçatı Köy Pazarı Alaçatı'nın hemen girişinde her hafta Cumartesi günleri kurulmaktadır.
Her cumartesi Alaçatı merkezde kurulan büyük pazarda yok yok! İzmir ilçelerinden ve Alaçatı'nın yakın köylerinden gelen pazarcılarla yaklaşık 30.000 metrekare alanda kurulmaktadır. Fiyatlar da gayet uygundur. Cumartesi gününde Alaçatı'da iseniz mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.
Alaçatı'da Gezilecek Yerler
Alaçatı çoğu zaman deniz keyfi, sörf dersleri, eğlenceli gece hayatı gibi unsurlarla özdeşleştiği için buradaki seyahatinizi 4 ila 7 gün arasına tutabilirsiniz.
ALAÇATI PAZARI
Urla, Tire, İzmir, Milas'tan köylülerin getirdiği sebze ve meyvelerin yanı sıra tekstil ürünleri, kumaş, perdelikler, ayakkabı, plaj gereçleri, aksesuarlar da bulunuyor. Burası ucuz bir pazar değil.
Kumru, boyoz, midye, bazlama, söğüş, katmer, lokma gibi Çeşme'ye has gurme lezzetler ile bu tatilinizi olağanüstü hazlar yaşayarak da değerlendirebilirsiniz.
Tatil ve eğlence amacıyla Alaçatı'ya gitmek isteyenlerin haziran-temmuz-ağustos-eylül aylarında gitmesi uygun olacaktır. Hem Alaçatı'ya gitmek istiyor hem de denizin çok soğuk olmasını istemiyorsanız ağustos ve eylül ayları sizin için ideal olacaktır.
Unutulmaz bir yaz tatili deneyimi yaşayabileceğiniz Alaçatı, pek çok beach ve plaj seçeneği sunuyor. Berrak denizi ve kumlu sahilleriyle konforlu bir tatil geçirebileceğiniz sahiller çeşitli imkanlar sağlıyor. Şezlong, vitamin bar, duş ve loca gibi pek çok imkanı çeşitli plaj ve beachlerde bulabilirsiniz.
İzmir ve Alaçatı'nın arasının ne kadar olduğu ise yukarıda bahsedilen özelliklerin ışığında yaklaşık 70 km'dir.
Pazar günü Çeşme pazarı kurulmaktadır. Çeşme pazarı, Çeşme'nin en popüler ve en eski pazarlarındandır. Her şeyi rahatlıkla bulabileceğiniz taze meyve ve sebze çeşitlerinin oldukça fazla olduğu yerel halk pazarıdır. Aynı zamanda kıyafet bölümü de olan pazarda oldukça uygun fiyatlı ürünler de bulabilirsiniz.
Ege Bölgesi'nin en popüler üretici pazarlarından biri olan Sığacık pazarı, salı ve pazar günleri Sığacık Kalesi çevresinde ve Kaleiçi'nin tarihi sokaklarında kuruluyor.
Tripadvisor, yorumlar üzerinde kontroller yapmaktadır. Her Cumartesi saat 09.00 da kuruluyor.
Alaçatı Ot Festivali 27-30 Nisan 2023'te gerçekleşecek. Bu yıl 12'ncisi düzenlenecek olan Alaçatı Ot Festivali 27-30 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu yıl depremin yaralarını sarmak amacıyla düzenlenecek Alaçatı Ot Festivalinde, depremden etkilenen 11 ilin bölgesel lezzetlerinden stantlar yer alacak.
Türkiye'nin en büyük açık hava pazarı olan Tire Salı Pazarı, yaklaşık 1.800 tezgâhıyla her Salı günü, Tire2nin merkezindeki tüm sokakları kaplamaktadır. Satış, sabah 08.30'da, Belediye hoparlöründen anons edilen ve tüm vatandaşların el açarak katıldığı Pazar duasından sonra başlamaktadır.
Hem Salı hem de Cuma günleri merkezde stadyumun önünde, akarsuyun yanıbaşında kuruluyor. Yeri merkezi, büyük ve yeterli, rahat gezebiliyorsunuz.
İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı, Ege Bölgesi'nde yer alıyor. Çeşme'ye 3 kilometre uzaklıktaki bu tatlı kasaba; İzmir şehir merkezine 79, Adnan Menderes Havalimanı'na ise 85 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Alaçatı'ya gitmek için İzmir kalkışlı otobüsler tercih edilebilir.
Delikli Koya gitmek için birkaç t tepeyi aşmak gerekiyor. Henüz Delikli Koya ulaşan toplu taşıma aracı yok. Eğer özel aracınız yoksa Alaçatı Port'a kadar ulaşıp porttan sonraki bölümü yürüyerek veya otostop yaparak aşmanız gerekiyor. Alaçatı Port ile Delikli Koy arasındaki mesafe 3,6 km.
Bodrum - Alaçatı arası toplam 205 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 3 saat sürüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri