Kuşadası'nda adak yemeği, Aydın'da ise dilek yemeği olarak bilinmektedir. Malzemesi: Karaciğer, pirinç, karabiber, tuz, künar, ceviz, karın zarı(yağlı perde). Hazırlanışı: Karaciğer küçük küçük doğranarak haşlanır. Diğer yanda iç pilav hazırlanır.
Aydın'ın en meşhur şeyleri ise genel olarak; zeytinyağı, incir, kestane, Ege yeşillikleri, zeytinyağlı ve sebzeli yemekleri ile üçetek, uladu örtü, şalvar ve çeki olarak bilinen hediyelik giysiler olmakta.
Aydın'ın yöresel lezzetlerinden biri olan "Pelvize Tatlısı" pratik ve besleyici bir tatlı olarak masalarımızı süslüyor.
İlgili 36 soru bulundu
Ülkemizde incir ve kestane üretiminde birinci olan ilimiz; zeytin, pamuk, enginar ve çilek üretiminde ikinci, yerfistigi üretiminde ise üçüncü siradadir.
ile doğayı ve denizi ayağınıza getiren harika bir proje.
Aydın'a bağlı bir bölge olan Kuşadası'nın en meşhur yemeği etli nohut yahnisidir. Lezzetli bir yemek olan etli nohut yahnisi Kuşadası'nın enerjisine ayak uydurabileceğiniz bir tattır. Bilindiği üzere İncir Aydın ve Kuşadası'nın simgelerinden bir tanesidir.
KAR HELVASI. “Nazilli Kar Helvası” ismiyle coğrafi işaret tescili de aldığımız bölgemizin en ferahlatan lezzetidir.
BU yemek eskiden, yanlarda kulpları olan bakırdan yapılmış etrafı siyah özel bolama tepsileri ile yapılırmış. Dibi tutmasın, hava alsın diye çatallar yerine kalın tahtalar kullanılırmış. Tereyağ da, kızdırılıp üzerine dökülürmüş. Bolama, dana eti yerine kuzu veya tavuk eti kullanılarak da hazırlanabiliyor.
Aydından alınacak hediyeler olarak üzerinde Aydın görseli olan Aydın magnet, anahtarlık, takı, kupa, bardak, sınırsız incir görseli ürünler, cüzdan, kar küresi, duvar tabağı, açacak, çan, yiyecek ürünler olarak incir, zeytin, sebze ve meyve çeşitleri ile tercih edebileceğiniz ürünlerdir.
Aydın'da olan yalnızca üç ilçenin denize kıyısı vardır ve bu ilçeler de Didim, Söke ve Kuşadası ilçeleridir. Aydın Ege Bölgesi'nde olmasından dolayı birçok plajı olan ve yaz aylarında tatil için tercih edilen illerimizden biridir.
294.000 nüfusu ile Aydın'ın en büyük ilçesi olan Efeler, tarihi ve turistik yerleri, inciri, pamuğu ve pidesi ile ün kazanmış bir ilçedir. Efeler, ticari anlamdan da son derece gelişmiş bir yerleşim yeridir. Bu sebeple gezmek için gelenlerin yanı sıra iş seyahati için de gelenler azımsanmayacak kadar fazladır.
Aydın'ın Efeler ve Nazilli'den sonra en büyük üçüncü ilçesi olan Söke, tarihi yerleri, Neşen Gazozu, pidesi, tatlı maya ekmeği ile ün kazanmış şirin bir ilçedir. Söke gerek iş gerekse de gezmek için pek çok insanın geldiği bir yerleşim yeridir.
1-Nazilli Dereköy yakınlarında Nazlu ismindeki Türk boylarından bir oymak beyi tarafından kurulmuştur. Kurduğu kentte o günlerin geleneklerine göre kendi ismi Nazlu'yu vermiş zamanla Nazilli olarak kalmıştır.
Muğla yemekleri dendiğinde ilk akla gelen lezzetlerin başında tarhana geliyor. Yaz aylarında avlularda ve evlerin damarında kurutulan tarhana kış mevsiminde sofraları şenlendiriyor. Bir başka lezzet ise keşkek yemeği.
İzmir Saat Kulesi, İzmir Tarihi Asansör Binası, Efes Müzesi, Konak Meydanı, Kadifekale Dağı, Efes Müzesi, İzmir Arkeoloji Etnografya Müzesi, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Smyrna, Key Museum, Şirince gibi yerler İzmir'in meşhur gezilecek yerlerindendir.
Venedikliler ve Osmanlılar tarafından şehir için önemli bir askeri üs görevini yapan Güvercinada, 1834 yılında büyük bir yenilenme görmüş ve ünlü kalesi yapılmıştır. "Kuşadası" adı bu kaleden gelmektedir.
Kuşadası, 1957 yılında İzmir ilinden ayrılarak Aydın iline bağlanmıştır.
Merkezi İzmir şehri olan Aydın Vilayeti, İzmir Merkez Sancağı, Aydın Sancağı, Saruhan (Manisa) Sancağı ve Menteşe Sancağı'ndan oluşmaktaydı. 1892'de Aydın Vilayeti'nin 4 sancağına Aydın Sancağı'ndan ayrılarak sancak olan Denizli'nin eklenmesiyle, toplam sancak sayısı 5'e çıktı.
İlçenin kuzeyinde İzmir ilinin Selçuk ilçesi kuzeydoğusunda Germencik doğusunda Koçarlı kuzeybatısında Kuşadası güneyinde Didim bulunmaktadır. 1064 km²'lik yüzölçümü bakımından ilin en büyük, nüfus bakımından ise Efeler, Nazilli ve Kuşadası'ndan sonra 4. büyük ilçesidir.
Dünya çapında turizm noktalarıyla ün yapan Aydın, nüfus bakımından en büyük ilçesi merkez ilçe Efeler'dir. Kentin kalbi konumunda olan Efeler ilçesi, birçok özelliğinden dolayı rağbet gösterilen bir yer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri