Diş çekiminden öncesinde dişlerinizi fırçalayın ve ağzınızı antiseptik (mikrop öldürücü) bir gargara ile çalkalayın.
Randevunun hemen öncesinde soğan, sarımsak gibi kokulu gıdalar tüketilmemeli, sigara içilmemelidir. Dişler fırçalanmalı ve randevuya öyle gidilmelidir. Dental tedaviler stresli olabilmektedir. Daha önce tedavi sırasında yaşanılan olumsuzluklar varsa; bunlar hekim ile paylaşılmalı ancak bu konuda endişe duyulmamalıdır.
Kanal tedavisi sonrasında özellikle ilk birkaç saat aşırı sıcak ve soğuk yiyecek ya da içecekler tüketmek, çiğneme eylemi gerçekleştirmek yapılan kanal tedavisinin olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilmektedir. Bu nedenle de mutlaka hastalar kanal tedavisi öncesinde mutlaka yemek yiyerek randevuya tok gitmelidir.
Ribeiro, kahvaltıdan önce diş fırçalamanın bu bakterileri temizlediğini söylüyor. Dr. de Aguiar Ribeiro, kahvaltıdan önce diş fırçalamanın bir başka faydasının, diş için koruyucu faktörlerden biri olan tükürük üretimini hızlandırmak olduğuna dikkat çekiyor.
Diş tedavilerinize mutlaka tok karnına gitmelisiniz. Aç karnına işlem sırasında strese bağlı kan şekeriniz düşebilir. Diş tedavisi sırasında gelişen baygınlıkların çoğunlukla sebebi budur.
İlgili 22 soru bulundu
Diş çekiminden öncesinde dişlerinizi fırçalayın ve ağzınızı antiseptik (mikrop öldürücü) bir gargara ile çalkalayın. Bu, diş çekimi sonrasında meydana gelebilecek iltihaplanmaları önlemeye yardımcıdır.
anlarlar tabi. sigara dişleri sarartır. anlar bence. O sigaranın kendine has iğrenç kokusu diş ve dile sinmiştir ayrıca dişlerde sigara içimine bağlı olarak lokal sarılıklar gózükebilir.
Kalkar kalkmaz dişlerinizi fırçalamadan su içip bir şey yerseniz, bütün gece ağzınızda oluşan toksinleri bağırsaklarınıza indirmiş oluyorsunuz. Bu nedenle uyanır uyanmaz dişlerinizi ve dilinizi fırçalayın. Isı değişimlerini yok sayarak yataktan üzerinize bir şey almadan kalkmak hastalıklara davetiye çıkarıyor.
Tükürük içerisinde bakterilerin faaliyetlerini kısıtlayan enzimler mevcuttur ve gece tükürük akış miktarı oldukça düşer, dişleriniz korunmasız kalır.
Amaç diş yüzeyindeki yemek artıklarını, bakteri plağını uzaklaştırmaktır. Ağız ve diş bakımı yapılmadığında ise diş eti kanaması, kızarmasına ve zamanla diş eti hastalıkları meydana gelir. Dişler fırçalanmadığında diş kaybından çene tahribatına kadar birçok olumsuz sonuçla karşılaşabiliriz.
Ancak, dişçiler hastalarının öpüşüp öpüşmediğini doğrudan anlayamazlar. Bununla birlikte, diş hekimi muayenesi esnasında hastanın ağzıyla ilgili belirtiler veya sağlık sorunları varsa, bu durumda öpüşmeye benzer davranışlar tespit edebilirler.
Diş hekimi olan @thyrants bu konuda "Evet, bazen anlıyoruz. Peteşiler adı verilen kırmızı ya da mor noktalar oluşuyor. Fakat hasta çok küçük değilse ya da fiziksel taciz gibi bir belirti yoksa bu durumu önemsemiyoruz." dedi.
Genel anesteziden önce tabi aç susuz gidilir ama diş dolgusunda sadece dişimizi uyuşturacak kadar anestezi yapılıyor ve tok gidilmesi daha mantıklı.
Randevunun hemen öncesinde soğan, sarımsak gibi kokulu gıdalar tüketilmemeli, sigara içilmemelidir. Dişler fırçalanmalı ve randevuya öyle gidilmelidir. Dental tedaviler stresli olabilmektedir. Daha önce tedavi sırasında yaşanılan olumsuzluklar varsa; bunlar hekim ile paylaşılmalı ancak bu konuda endişe duyulmamalıdır.
Aşırı derecede korkunuz varsa psikolojik yönde destek alabilirsiniz. Genel anestezi ile tam uyutma sağlanabilir; bu anestezi yöntemini tercih edebilirsiniz. Oral ya da damar yolu ile sakinleştirici ilaçlar almayı kabul ederseniz; bu şekilde rahatlamanız da sağlanabilir.
Diş hekimine gidilmesi gereken zaman aralığı genelde 3 ila 6 ay arasında önerilmektedir. Genelde ciddi diş ve diş eti sorunları olmayan kişiler için her 6 ayda bir yılda 2 defa olmak üzere diş muayenesi yapılması tavsiye edilmektedir.
Günde 3 kereden fazla diş fırçalama işlemi yapmak diş macununun da etkisiyle diş yüzeyine ve diş minelerine zarar verebilir. Bu nedenle günde 3 kere en az 2 dakika boyunca dişler fırçalanmalıdır. Gerektiği durumlarda ya da isteğe bağlı olarak ağız gargarası ürünlerinden faydalanabilirsiniz.
Dişlerimizi fırçalama konusunda 3 günün üzerinde ihmal etmememiz gerekiyor. Çünkü 3 günün sonunda bakteriler aşırı üreme fırsatı bulmaya başlıyor. Bu da ciddi plakların oluşmasına neden olabiliyor.
Fırçaladıktan sonra ağzınızı çalkalamak
Hijyen uzmanlarımızın tekrarladığı yaygın bir fikir, dişlerinizi fırçaladıktan sonra (buna su ile durulamanın yanı sıra gargara da dahildir) durulamamanız gerektiğidir. Dişlerinizi duruladığınızda, diş macununun florür ve mine koruyucu özelliklerini de yıkarsınız.
Diş macununu tükürüp atabilirsiniz. Ancak ağzınıza su girdiğinde diş macununuzdaki florürün verimliliği düşer. Bazılarınız ağzını arındırmak isteyecektir. Su yerine flouride içeren bir gargara veya ağız yıkama suyu kullanın.
Cevap: Macun olmadığı durumlarda sadece su ile de dişlerin fırçalanması yeterli olabilir. Ancak günde en az iki kere diş macunu ile fırçalanması gereklidir.
Diş fırçası, diş fırçalama işlemi öncesi ıslatılmamalıdır. Çünkü diş fırçasının kılları ıslatıldığı zaman sertliğini kaybedecektir. Diş macunun köpürmesi için gerekli sıvı tükürük tarafından sağlanacaktır.
Kanamayı Önlemek
Diş çekildikten sonra 2 gün boyunca çok hafif bir kanama oluşabilir. Bu süre içinde sigara içmek ve pipetle bir şeyler içmek kan pıhtılarını oynatarak kanamaya neden olacağından bu durumlardan kaçınmak gereklidir.
Sigara ve Tütün Kullanımına Ara Verin
Bunun yanında, eğer düzenli bir sigara kullanıcısıysanız dişlerinizin lekelenmesi ve sararması kaçınılmazdır. Başarılı bir diş beyazlatma prosedürü için en azından birkaç gün boyunca tütün ürünlerine ara verin!
En İyi Cevaplar. Sigara içenlerin yakalandığı ayrıntı leke ve sarı izler değil . Tar denen ve sigaradan gelen katran'ın azı diş aralarına ve çene kemiğine bakan yüzeylerinde yapışması ve buralarda taş oluşturmasından anlaşılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri