KİRAZ, ELMA VE VİŞNE İÇİN ESKİŞEHİR Eskişehir'de en çok kiraz, elma, vişne, armut, erik, kayısı, iğde, ayva ve şeftali meyveleri yetiştiriliyor.
Sakarya Vadisinin İlçemiz sınırları içerisinde kalan bölümünde ise kavak ve söğüt ağaçları yanında büyük bir kısmını dut, kayısı, zerdali, armut, erik, nar, incir, üzüm, zeytin ağaçları bulunmaktadır. Mihalgazi: Rakımı 200 metre, yüzölçümü 131 km2 dir.
Toplam 200 bin tona yakın marul, ıspanak, patlıcan, domates, salatalık, biber ve tâze soğan, meyve olarak armut, elma, vişne, kayısı, bâdem, dut, karpuz ve kavun yetişir. Buğday, arpa, çavdar, yulaf, ayçiçeği, patates ve en çok olarak da şekerpancarı elde edilir.
Eskişehir İlinde Yetiştirilen Arpa, Buğday, Şeker Pancarı, Mısır, Yeşil Mercimek, Nohut, Domates, Kuru Fasulye, Haşhaş, Kozla, Kuru Soğan, Ayçiçeği ve Aspirin Üretim Girdi Maliyetlerinin Belirlenmesi. Tarım Bilim.
İlgili 28 soru bulundu
Fındık üretimi 3.079,7 ha alanda yapılmakta olup çaydan sonra ikinci ürün durumundadır. İlde narenciye ürünleri ve az miktarda sebze, turunçgiller, kivi (255,6 ha) ve diğer meyveler yetişmektedir. Kivi yetiştiriciliği son yıllarda Rize'de giderek üretimi genişleyen bir faaliyettir.
Meyveler içerisinde en fazla üretimi yapılan ürün- ler, üzüm ve ceviz iken, sebzeler içerisinde ise soğan ve sarımsak diğer ürünlere göre öne çık- maktadır. İncelenen dönem içerisinde, badem, kayısı, erik, elma, armut, kiraz, dut, nar, kesta- ne, fındık, kavun, karpuz, bezelye gibi ürünlerin de ziraatı yapılmaktadır.
Eskişehir'in meşhur yerlerinden bir kaçı şu şekildedir: Odunpazarı Evleri, Porsuk Çayı ve Adalar, Sazova Parkı, Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Balmumu Heykeller Müzesi, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Odunpazarı Modern Müze, Kentpark, Eskişehir Hayvanat Bahçesi, Eti Arkeoloji Müzesi, Şelale Park, Çağdaş Cam Sanatları ...
Şehir Eskişehir'dir! Met helvası, nuga helvası, haşhaşlı çörek, Kalabak suyu, çibörek ve lületaşı ile meşhurdur. Ayrıca balaban kebabı da Eskişehir mutfağında önemli bir yer almaktadır. İşlenebilir lületaşı, Türkiye'de yalnızca Eskişehir'de çıkarıldığı için Eskişehir taşı olarak bilinir.
İlimizde, şekerpancarı, ayçiçeği, patates, buğday ve arpa en fazla üre- timi yapılan ürünlerdir.
Eskişehir'de en çok kiraz, elma, vişne, armut, erik, kayısı, iğde, ayva ve şeftali meyveleri yetiştiriliyor.
Eskişehir karasal bir iklime sahip olduğu için İncir Ağacı yetişmesi zordur. Eskişehir ilinde incir çeşitlerini hobi amaçlı dikebilirsiniz ama sıkıntı yaşama olasılığınız yüksektir.
Özellikle Karadeniz'de yetişen yaban mersini, Artvin'den Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Sinop, Samsun, Zonguldak'a kadar yetişebiliyor. Hatta uygun koşullar İstanbul ve Bursa'da da görülüyor.
Ceviz Tarlaları Havadan Görüntülendi. Eskişehir'de ceviz hasadı başladı. ESKİŞEHİR - Değişen iklim şartlarına ayak uydurmaya çalışan ceviz üreticisi, Chandler ve Fernor cinsi ceviz ağaçlarından alınan verimden memnun kaldı.
Tropik ve subtropikal iklimlere özgü palmiye ağaçları, bozkırın ortasındaki Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde yetişiyor. Mikroklima özelliği gösteren Sarıcakaya ilçesinde aynı zamanda mandalina, portakal, zeytin ve hatta yüksek kesimlerinde fındık bile üretiliyor.
Bugünkü Eskişehir ili, Eski ve Orta Çağlarda Yunanca Dorylaion, Latince Dorylaeum ismi ile tanınan bir kentti. Arap kaynaklarında ise şehrin adı Darauliya, Adruliya ve Drusilya olarak verilmiştir.
Eskişehir'in meşhur tatlıları olan met ve nuga helvası; un, sıvı yağ, limon ve şekerin lezzetli bir kombinasyonudur. Kastamonu helvasına benzeyen met helvası, kendine has lezzeti ile, Eskişehir'e gelindiğinde mutlaka denenmesi gereken bir tatlıdır.
En yoğun şekilde Eskişehir, Sakarya, Bilecik, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde yaşayan Manavlar, bölge halkı tarafından çoğunlukla "Yerli" olarak da anılmaktadır ve Eskişehir'in yerlisine manav denir.
En fazla meyve üretim alanı Ordu (%31.6) ve Giresun (%16.6) illerinde, en fazla üretim ise Rize (%40.8) ve Trabzon (%16.5) illerinde gerçekleşmiştir. Karadeniz Bölgesi'nde çay'dan sonra sert kabuklu meyveler hem üretim alanı hem de üretim miktarı bakımından en yüksek paya sahiptir.
İç Anadolu Bölgesinde oldukça fazla meyve yetişmektedir. Bunlardan bazılarını sıralamak gerekirse; elma, kayısı, armut, üzüm, çilek, kavun, vişne, kiraz, şeftali ve de ayva şeklinde devam etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri