Aşağıda açıklıyacağımız inek kültünün tezahür leri Hindistan'da yaşıyan ve Hinduizm dinine mensup olan insanlar arasın da caridir. Hindu gözünde inek birçok mistik kudretler taşıyan bir yaratıktır. Hin- du ineğe rastladığı gün talihinin açık olacağına inanır.
hindular ineklere tapmazlar. hinduizm'de inekler kutsal kabul edilir. bunun sebebi ineğin çok bereketli bir hayvan olmasıdır. saban süremek gibi ağır işlerde çalışarak tarım yapmaya yardımcı olurken sütü sayesinde insan beslenmesinde önemli yer tutar. bu arada bahsedilen inek bizim bildiğimiz inek değil, zebu yani ...
Çünkü inek, Hindistan'da en vefalı dosttur. O, bereket kaynağıdır; sadece süt vermez, aynı zamanda tarımı mümkün kılar. O milyonlarca Hintlinin sütanasıdır. İneği koruma Hinduizm'in dünyaya bir hediyesidir.
Hindistan'ın Gujarat eyaletinde yerel parlamento Hayvan Koruma Yasası'nda yaptığı değişiklikle inek öldürmeye ömür boyu hapis cezası getirdi.
Hinduizm'de inek kutsal kabul edildiğinden Hinduların büyük bölümü sığır kesmiyor ve etini yemiyor.
İlgili 38 soru bulundu
Nüfusun çoğunluğunun vejetaryen olduğu Hindistan'da süt ürünleri ana protein kaynaklarından biri. Süt tabanlı peynir, sade yağ, yoğurt ve soslar günlük yaşamın ayrılmaz parçası ve ülkeyi süt ürünlerinin dünyadaki hem en büyük tüketicisi hem de en büyük üreticisi yapıyor.
Çoğu dinlerin aksine Hinduizm, tek bir tanrıya tapınmayı öngörmez. Bir Hindu; Şiva, Vişnu, Rama, Krişna veya diğer tanrı ve tanrıçalara tapabilir ya da her ferdin içinde yer alan "Yüce Ruh"a veya "Yıkılmaz Ruh"a inanabilir ve hâlâ Hindu olarak anılabilir.
Sahipli veya Sahipsiz Hayvanı Öldürme, İşkence ve Kötü Muamele Suçu/Cezası MADDE 28/A – (Ek:9/7/2021-7332/12 md.) Nesli yok olma tehlikesi altında olan bir hayvanı öldüren kişi bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası; bir hayvan neslini yok eden kişi beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
12 nci madde kapsamındaki hayvan kesimleri ile 13 üncü maddenin birinci fıkrasında belirtilen hususlar dışında bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldüren kişi altı aydan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
5271 Sayılı Ceza Muhakemeleri Kanunun 12.maddesine göre davaya bakmakla suçun işlendiği yer mahkemesi yetkili kılınmıştır. Madde 81- (1) Bir insanı kasten öldüren kişi, müebbet hapis cezası ile cezalandırılır.
Derin konulara girmeden önce bazı yanlış bilinen detayları ortadan kaldıralım: Hayır, ineğe tapmıyorlar. İnek, kutsal görülen bir hayvan sadece. Fotoğrafta gördüğünüz kadın ise ineğe tapınmakta değil; bereketi ve verdiği her şeyi için ineğe şükranlarını sunmakta. Hinduizm, ritüelleri seven bir din.
Hindistan'da baskın din Hinduizm olup, ülke Endonezya ve Pakistan'dan sonra sayıca en kalabalık Müslüman nüfusa sahiptir.
Hindistan'daki hayvan tapımı, Antik Mısır'da olduğu gibi bütün canlı türlerini kapsamaz. Zira sadece şu hayvanlar tapım objesi kabul edilir: hörgüçlü inek/zebu, maymun/hulman ape, fil, Bengal kaplanı ve bazı yılanlar.
Hintlilerin sığır eti, Müslümanların ise domuz eti yememesi kuralından gelen saygı, mutfağın ana kaynağını kuzu, koyun ve keçi olarak belirlemiştir.
Hindistan'da milyonlarca insan temiz su içemiyor, kalabalık evlerde yaşıyor, hijyenik olmayan gıdalarla besleniyor ve ölümcül düzeyde hava kirliliğine maruz kalıyor.
Hinduizm'in temel tanrılarını Üçleme (Trimurti) olarak tasvir edilmiştir. Bunlar Vişnu, Şiva ve Brahma'dır. Araştırmada bu üç Tanrının yanı sıra diğer önemli Tanrı ve Tanrıçalardan Lakshima, Durga, Sarasvati, Krishna, Rama, Hanuman, Ganesha, Kali, Nandi, Ganga ve Budha isimli tanrılardan bahsedilmiştir.
12 nci madde kapsamındaki hayvan kesimleri ile 13 üncü maddenin birinci fıkrasında belirtilen hususlar dışında bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldüren kişi altı aydan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Ashab-ı Kiram, 'Ey Allah'ın Resulü! Hayvanlara yaptığımız iyilikler için de mi sevap var?' diye sorunca Peygamberimiz şöyle buyurmuştu: Her canlıya yapılan iyilikte sevap vardır." ifadelerine yer verildi.
Mikroçip uygulamasını zorunlu kılan yeni yasa sayesinde buna yeltenen insanlar bir kez daha düşünecek. Çünkü çip sayesinde hayvanın sahibi belirlenecek ve yüksek cezalara maruz kalacak. Sokağa bırakılan hayvan ise barınağa teslim edilecek ya da yeniden sahiplendirilecek.
Örneğin, 18 yaşından küçük bir kişi kasten öldürme suçu işlerse, bu suçun cezası ağırlaştırılmış müebbet hapistir. Ancak 18 yaşından küçük bir kişi hakkında bu suçtan dolayı on sekiz yıldan yirmi dört yıla kadar hapis cezasına hükmedilebilir.
Suç duyurusunda yerel medyaya yansıyan haberlerden ilde yaban domuzu için av kararı alındığı ve bu amaçla bir kısım avcının geldiğine değinen Avukat Barış Yıldırım, “Yaban domuzu" canlı türünün avlanması hukuka aykırı olup suç teşkil etmektedir.
Eski İran'da MÖ 1400-1200 arasında bir peygamber olarak kabul edilen Zerdüşt tarafından kurulan Zerdüştlük inancı, varlığını sürdürmeye devam eden en eski dinlerden ve kayıtlara geçmiş olan ilk tek tanrılı inançlardan biridir.
Tek tanrılı dinlerde görüldüğü gibi bir peygamber ya da kutsal kitap anlayışı yoktur.
Gordon Kerr'in saptamasına göre; şu anda dünyada 4.200 civarında din olduğu tahmin ediliyormuş. Bunların büyük kısmı, inananları milyonları bulan Hıristiyanlık ve İslamiyet gibi büyük dinlerden oluşuyormuş. Diğerleri arasında aşina olduklarımızı göstermek adına Yahudilik, Hinduizm, Budizm, Şamanizmi sıralayabiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri