Kökeni: "Müsabaka" kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup "مسابقة" (musabaqah) kelimesinden türetilmiştir. Anlamı: "Müsabaka" kelimesi, genellikle spor, yarışma veya rekabet amaçlı olarak düzenlenen etkinlikleri ifade eder.
Yarışma anlamına gelir. Bu kelime genellikle musabaka şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı müsabaka şeklinde olmalıdır.
Sözlükte “öne geçmek, rakiplerini geride bırakmak” anlamındaki sebk kökünden türeyen müsâbaka, sibâk ve istibâk kelimeleri fıkıhta dar anlamıyla at yarışını, geniş anlamıyla birden fazla kişi ya da takım arasında ödüllü veya ödülsüz olarak düzenlenen her türlü yarışmayı belirtmek için kullanılır.
Barış yanlısı kimse ile beraber sevgi dolu kişiler kumru olarak bilinmektedir. Bu tanım üzerinden öyle çıkar ve aynı zamanda sembolize edilir. Özellikle Türk Dil Kurumu açısından kişi ya da kişiler için değerlendirildiğini söylemek mümkün.
Bilgi, yetenek, güzellik vb.nde üstünlüğünü göstermek için yarışmak işi, yarış, yarışım. Ticarette üstünlük kazanma çabası, rekabet.
İlgili 20 soru bulundu
Yarış, müsabaka ve rekabet yarışma sözcüğünün sahip olduğu eş anlamlardır.
Yarış; birden fazla sayıda sporcunun bir taşıtla, hayvanla veya yayan olarak belirli bir mesafeyi en kısa sürede tamamlamaya çalıştığı veya belirli bir zamanda en fazla mesafeyi katetmeye çalıştığı müsabaka çeşidi.
Birbirine sarılmış sevgililer için “kumrular gibi” denmesinin nedeni, kumruların bir yıl boyunca eşlerinin yanından hiç ayrılmamasına dayanıyor. Kumrular bir yıl boyunca devamlı çiftleşiyorlar.
[1] Yeni evli çift. Birbirinden hiç ayrılmayan birbirini çok sevdikleri davranışlarından anlaşılan çift.
çifte kumrular TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,mecaz Birbirini çok seven iki sevgili.
Musab ismi yaygın olarak kullanılmakta ve bir birine benzeyen iki anlamı bulunmaktadır. Musab isminim ilk anlamı musibete uğramış, felaket isabet etmiş olan kişidir. Musab isminin diğer bir anlamı ise, zor, dayanıklı, güçlü olan kimse anlamına gelmektedir.
isim,eskimiş,müzik Her biri başka perdede bir sıra kamış boğumundan yapılmış düdük, musikar.
Ökkeş ismi, genellikle "okçu" anlamına gelir. Eski Türklerde ve Türk mitolojisinde okçuluk önemli bir yer tuttuğundan, bu isim savaşçı ve becerikli bir kişiyi ima edebilir. Ökkeş ismi, Türkçe kökenli bir isimdir.
Karşıdaki kişinin kendisine söz söyleyerek onunla muhatap oluruz. Arapçadan dilimize geçen bu sözcük sıklıkla yanlış yazılır. Muhattap gibi hatalı kullanımlara maruz kalan kelimenin doğru yazımı muhatap şeklinde olmalıdır.
ALTIŞAR ALTIŞAR KELİMESİNİN ANLAMI
Üleştirme sayıları rakamla değil yazıyla belirtilir: 2'şer değil ikişer, 9'ar değil dokuzar, 100'er değil yüzer vb. Yazılırken arada boşluk bırakılır. Bu kelime genellikle altışaraltışar şeklinde yanlış yazılmaktadır.
Müsabaka eş anlamlısı kelime: Yarışma.
Rüyada kumrunun eve girmesi hayra yorulmaktadır. Rüya sahibinin üzüntülerinden kurtulacağı anlamına gelmektedir. Rüya sahibi hamile ise ve evine erkek bir kumru girmişse o kişinin erkek bir evlat doğuracağı anlamına gelmektedir. Rüyada ağaçta kumru görülmesi kişilerin evlat sahibi olacağı anlamına gelmektedir.
Eğer konan kumru beyaz ve güzel ise, iyi amele; siyah ve çirkin ise kötü amele işâret eder.
Kumru, güvercingiller (Columbida) familyasından, genellikle güvercinlere göre daha küçük yapılı ve soluk renkli türlerin ortak adı. Kumru adının taksonomik bir değeri olmamakla birlikte genellikle Streptopelia cinsine ait türler için kullanılır.
Kumru: Sübhâne Rabbiyyel-a'lâ.
güvercingiller familyasına mensuptur, ama güvercinden daha küçük zarif sivri kuyrukludur. eşlerine çok bağlıdırlar eşleri ölünce başka eş bulmaz sürekli beraber gezerler hatta (bkz: çifte kumrular) sözü burdan gelir. renkleri gridir.
Büyüklerimizin eski hikayelerinde de bolca rastlayacağınız gibi evinize kumruların yuva yapması evinize uğur getirir.
d) Altılı ganyan, altı koşunun birincilerini tahmin ederek o atlar üzerine oynanan bahistir.
Yarışma, insanların belirli bir hedefe ulaşmak için sergiledikleri mücadelelerin toplamıdır.
Cevap: Belli bir sporcu lisansına sahip olmadan herkesin katılabileceği veya belli bir turnuva dışında kalan katılımın serbest olduğu yarış.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri