Böğürmek, bağırmak, yüksek sesle haykırmak. öğürmek, 7 karakter ile yazılır. Ayrıca, ö harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'ö', 'ğ', 'ü', 'r', 'm', 'e', 'k', şeklindedir.
Öğürmek, kişinin boğulmasını veya hoş olmayan bir şey tüketmesini önlemek için vücudun doğal tepkisidir. Kişi, ağızdaki hassas bir noktaya dokunan bir nesne gibi fiziksel bir uyaran nedeniyle öğürebilir. Alternatif olarak, grotesk bir düşünce gibi zihinsel bir uyaran nedeniyle tıkayabilirler.
"Öğüdü" şeklinde yazılmalıdır. Önce kelimemizin köküne bakalım.Kökü öğüt kelimesidir.Ve -ü eki gelmiş.Burada ünsüz yumuşaması olayı olayı olmuş yani "t" harfi yumuşayarak "d" harfine dönüşmüş.Bu olaya ise Türkçe'de ünsüz yumuşaması adı veriliyor.
Ovuşturmak bu kelimelerdendir. Bir şeyi bastırarak başka bir şey üzerinden geçirmek ve eli birbirine sürtmek anlamlarına gelir. Bu kelime genellikle oğuşturmak şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı ovuşturmak şeklinde olmalıdır.
a. Baş sözüyle oluşturulan sıfat tamlamaları: başağırlık, başbakan, başbayan, başçavuş, başeser, başfiyat, başhekim, başhemşire, başkahraman, başkent, başkomutan, başköşe, başmüfettiş, başöğretmen, başparmak, başpehlivan, başrol, başsavcı, başyazar vb.
İlgili 44 soru bulundu
ON BİNLERCE KELİMESİNİN ANLAMI
Pek çok, çok sayıda anlamına gelir. Bu kelime genellikle onbinlerce şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı on binlerce şeklinde olmalıdır.
Öğle Üzeri Kelimesi TDK'ya Göre Bitişik mi Yazılır Ayrı mı? Öğleüzeri birleşik bir isimdir. Bu nedenle kelimenin ayrı değil bitişik yazılması gerekir.
Aferin TDK sözlüğü içerisinde tüm detayları ile yer almaktadır. Çoğu kişi aferin kelimesini "aferim" şeklinde kullanmaktadır. Fakat "aferim" yazım ve söyleme şekli ile yanlış olarak kabul edilmektedir. Doğru kelime yazımı ise "aferin" olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bu kelimenin “öğlenci mi, öğleci mi” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı öğlenci şeklinde olmalıdır.
Öğürmek genelde maddiyattan çıkacak problemler ve sıkıntılar olarak kabul edilir. Rüya sahibinin mal konusunda dikkatli olması ve para meselelerini herkesle paylaşmaması önemlidir. Rüyada öğürmek sorunların üst üste geleceği ve rüya sahibinin bunalacağı anlamına gelir.
Böğürmek, bağırmak, yüksek sesle haykırmak.
Midesi bulanmak, kusmak.
TDK'ya göre ilköğretim kelimesinin bitişik yazılması gerekir. İlk öğretim şeklinde ayrı olarak yazılması sonucunda ise, yazım yanlışı ortaya çıkar. Yazım yanlışı yapmamak için bu kelimeyi bitişik olarak yazmak gerekir. İlköğretim şeklinde bitişik yazıldığı zaman kelimenin Yazılışı doğru kabul edilir.
Doğru yazılışı: Galatasaray Lisesi'nin şeklinde olmalıdır. Çünkü Galatasaray Lisesi özel bir isimdir. Özel isimlere gelen ekler kesme işareti ile ayrılırlar.
Doğru olan 13.30 mu yoksa 13:30 mudur? Mevcut Yazım Kılavuzu'na göre saatlerin yazımında nokta kullanılır. Buna göre, doğru kullanım 13.30 şeklidir.
Palyaço kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre palyaço şeklinde yazılması gereken bir kelimedir. Palyaço kelimesinin palyanço şeklinde yazılması ise bir yazım yanlışı olarak ifade edilebilir. Kelimenin doğru bir şekilde yazılışı "palyaço" şeklinde olmalıdır.
Bu kelimenin doğru yazımı, 'Ataş' şeklindedir. Özellikle kelimenin sonundaki harfe dikkat etmek gerekir. Bu doğrultuda son harf, 'ç' yerine, 'ş' olmalıdır. Böylece doğru şekilde ataş olarak ele alınabilir ve yazılabilir.
Ahbap Kelimesi TDK'ya Göre Doğru Yazılışı
Ahbap, habip sözcüğünün çoğul halidir.
TDK'ya göre bilinçaltı kelimesinin doğru yazılışı "bilinçaltı"dır.
Türk Dil kurumuna göre hoşçakal kelimesinin doğru yazılışı hoşça kal şeklinde olmaktadır.
Bu kelimenin doğru şekilde yazımı yüzüstü olarak bitişik halidir.
Doküman kelimesi, TDK'nın belirlediği doğru yazımıyla "doküman" şeklindedir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir. En sık yapılan hatalı kullanılışı ise döküman şeklindedir.
TDK'ya göre laboratuvar kelimesinin doğru yazılışı "laboratuvar"dır.
TDK'ya göre altyapı kelimesinin doğru yazılışı "altyapıdır"dır. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri