PTT ATM 'lerinden Kredi Kartı Borç, Limit Sorgulama ve Bakiye Sorgulama İşlemlerini ücretsiz, Yapı Kredi Bankası ATM 'lerinden ₺0,12 komisyonla yapabilirsiniz.
➔Kamu Bankaları arasında yapılan anlaşma gereğince, Müşterilerimizin Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, Vakıflar Bankası, Vakıf Katılım Bankası, PTT ve Emlak Katılım Bankası ATM'lerinden yapacakları, yukarıda yer alan işlemlerden ücret alınmamaktadır.
Kamu Ortak ATM platformuna dahil olan Bankaların (VakıfBank, Ziraat Bankası, Halk Bankası, PTT, Emlak Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası ve Ziraat Katılım Bankası) müşterileri kartlarıyla bu Bankaların ATM'lerinden aşağıdaki işlemleri ücretsiz olarak gerçekleştirir.
Bugünden itibaren PTT'de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlar kimliklerini ATM'ye okutarak kendisine yatan parayı çekebiliyor. Kart şifresi olarak kimlik çıkartılırken nüfus müdürlüklerinden verilen PIN şifresi giriliyor.
Ortak ATM, herhangi bir bankaya ait olan müşterinin, bir diğer bankanın ATM'sinden işlem yapmasına olanak sağlayan hizmet olarak adlandırılır. Kredi kartı ya da banka kartı kullanılarak işlem yapılmasına olanak sağlayan ortak ATM para yatırma, para çekme ve kredi kartı borcu yatırma gibi temel işlemlere izin verir.
İlgili 27 soru bulundu
Buna göre kamu bankalarının tüm ATM'leri tek bir noktada toplanacak. Hürriyet gazetesinden Emre Eser'in haberine göre, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım, PTTBank ve Emlak Katılım'a ait farklı ATM'ler artık tek bir cihaz üzerinden hizmet verecek.
Ortak ATM, bir bankaya ait ATM'nin, diğer bankanın müşterisi tarafından farklı banka kartı veya kredi kartı işlemleri için kullanılmasına olanak tanıyan ATM cihazlarına denir.
Yurtdışından adınıza gelen tutara ait referans numarası ile İşyerlerimizde bulunan Ödeme Formunu doldurarak geçerli kimlik belgeniz (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport, Oturma Belgesi) ile en yakın PTT işyerine başvurmanız halinde paranızı isterseniz Dolar/Euro isterseniz de Türk Lirası olarak alabilirsiniz.
Anlaşmalı Bankalarda bulunan hesaplarınızdan PTT aracılığıyla para çekebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken TCKN/VKN ve Hesap Numarası bilginiz ile size en yakın PTT işyerine müracaat etmek! Aktifbank adına TL, USD ve EURO cinsinden hesabınızdan para çekebilirsiniz.
Tüm Kamu Bankaları ATM 'lerinden (Emlak Katılım, HalkBank, VakıfBank, Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve PTT ATM'leri) günlük işlem limitleri dahilinde ücretsiz para çekme ve hesaba para yatırma işlemi yapılabilmektedir. Kartlı ve Kartsız olarak TL cari hesaplara para yatırılabilmektedir.
PTT'nin yeni cep uygulaması ile cep telefonunuzdan internet bankacılığı işlemlerini yapabilirsiniz; -Posta çeki hesap bakiyenizi sorgulayabilir hesap bilgilerinize ulaşabilirsiniz, -Posta çeki hesap hareketlerini izleyebilirsiniz.
Hangi ATM'lerden para çekebilirim? Türkiye'deki dilediğiniz tüm ATM'den işlem yapabilirsiniz. Herhangi bir işlem ücreti öder miyim? Karekod veya N Kolay kartınız ile Türkiye'deki ATM'lerden para çekiminde hiçbir ücret ödemezsiniz.
PTT'den yapılan açıklamaya göre, ''Para çekme işleminizi PTTKart'ınız ile tüm kamu ATM'lerinden de ücretsiz olarak gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca, PTT ATM'lerimizden tek seferde çekilebilecek nakit tutarı limitini de 1500 TL'den 3 bin TL'ye çıkardığımızı hatırlatmak isteriz'' ifadeleri kullanıldı.
PttMatik'lerde hangi işlemler yapılabilmektedir? Müşterilerimize sıra bekletilmeksizin nakit çekim-yatırma, fatura tahsilatı, maaş ödemeleri, HGS bakiye yükleme ve PTTBank işlemleri ile anlaşmalı bankalara ait işlemleri yapabilmeleri sağlanmıştır.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde verilen sosyal yardım ve doğum yardımı ile İŞKUR ödemelerini almaya hak kazanan vatandaşların, PTT iş yerlerine gitmesine gerek olmayacak. Vatandaşlar, PTT ATM'lerinden ödemelerini kolaylıkla alabilecek.
ATM ile nasıl para alırım? Western Union'ın ATM hizmeti sunan katılımcı bankalarından birinde aktif bir hesabınız varsa, en yakın ATM'ye gidin, banka kartınızı takın, WU para transferi hizmetini bulun, MTCN, gönderici adı, gönderen ülke ve ödeme tutarını girin.
MADDE 11 – (1) Hak sahiplerine ödenmek üzere bekletilen havaleler ödeme yerlerince geliş tarihinden itibaren bir ay, postrestant işaretli havalelerde geliş tarihinden itibaren iki ay süre ile alıcının başvurması için bekletilir. Bu süreler çek ödeme havaleleri için de geçerlidir.
ATM'den para çekmek çok rahat ve bir banka kartı gerektirmiyor. Gönderici tarafından size verilen PIN kodunu girin ve ekrandaki talimatları izleyin. İşlemi onaylayın, ATM nakit olarak paranızı size ödeyecektir. Gelecekte çok daha fazla sayıda ülkede aktif olacak bu hizmet haftanın 7 günü 24 saat mevcuttur.
Tüm PTT işyerlerinden Moneygram aracılığı ile EUR/USD olarak istediğiniz ülkeye alıcı adına para transferi işlemi gerçekleştirebilirsiniz ya da yurtdışından adınıza gelen tutarı 8 rakamlı referans numaranız ile işyerlerimizden tahsil edebilirsiniz.
Size en yakın ATM'ye giderek kimlik kartınızı ATM'ye okutabilir ve adınıza gönderilen parayı kolay bir şekilde alabilirsiniz. Ayrıca bu hizmetten PTT müşteri olmayanlar da faydalanabilmektedir. Bu şekilde hem şubeye gitmenin hem de sıra beklemenin önüne geçilmektedir.
Ödemeler başka Bankalar aracılığı ile yapılmayıp , sadece PTT işyerlerinden anında yapılabilecektir. Ödemeler PTT işyerince ödeme gününden itibaren hak sahiplerinin kendisine veya temsil yetkisi bulunan veli ,vasi, kayyım veya vekiline geçerli kimlik belgesinin ibrazı ile yapılacaktır.
Ön yüklemeli Pttkartlar ile hak sahipleri yardım ödemelerini, sıra beklemeden Pttmatik'lerin yanı sıra tüm banka ATM cihazlarında nakit alabilmekte ve yurtiçi-yurtdışı alışveriş işlemlerinde kullanabilmektedirler.
Yurt dışında Visa Electron/Maestro amblemini gördüğünüz tüm yabancı banka ATM'lerinden banka kartınız ile sadece vadesiz TL hesabınıza ulaşıp bulunduğunuz ülkenin para birimiyle para çekebilirsiniz. Yurt dışında döviz hesaplarından çekim yapılamaz.
Başka banka ATM'sinden QR kod ile para çekme işlemi bu işlemi sağlayan bankaların ATM'lerinde gerçekleştirilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri