narince cinsi üzümden elde edilen asma yaprakları, yaprak sarma yaparken kullanılan en ideal asma yaprağıdır. Altın sarısı yaprağımız narin, ince, sarımı kolay ve damarsız olmasının yanı sıra mükemmel bir aromaya sahiptir.
Asma yaprağı genellikle beyaz üzüm yapraklarından tercih edilir. Beyaz üzümün yaprağı hem daha incedir, hem de damarları daha azdır.
Hakiki Erbaa Yaprağı
2016 yılında Coğrafi Tescil alan Erbaa Yaprağı kendini resmi alanda da ispatlamış oldu. Yıllardır Tokat Yaprağı olarak bilinen, ama Tokat genelinin %90 yaprak üretiminin Erbaa'da olması da artık haklı olarak Erbaa Yaprağı olarak bilinmeyi de beraberinde getirmektedir.
İşte salamuralık yaprak seçimi için dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar: Tazelik: Yaprakların taze olması önemlidir. Yapraklar solmuş veya sararmış görünmemelidir. Canlı, parlak yeşil renkte olan yapraklar daha taze ve besleyici olabilir.
Bu nedenle her çeşidin yaprakları sarma yapımında kullanılmamaktadır. Yaprakların ince, az tüylü ve mümkün olduğunca dilimsiz bütün şekilli olması istenirken, kalın, tüylü ve fazla dilimli yapraklar tüketiciler tarafından beğenilmemektedir.
İlgili 21 soru bulundu
Âdi yaprak dolması, Sarma, Yaprak sarması ya da Yaprak dolması, bulgur ya da pirinç başta olmak üzere çeşitli iç malzemelerin, genellikle asma yaprağı, beyaz lahana, kara lahana, dut yaprağı veya kiraz yaprağıyla sarılmasıyla yapılan bir yemektir.
Üzüm teveği, fasulye yaprağı, dut yaprağı, kiraz yaprağı, pancar yaprağı, fındık yaprağı (buraya kadar sayılanların yaprakları suda haşlanır), ayva yaprağından sarma yapılır.
Sarmanın lezzetli ve yumuşak olması için ince, açık renkli, arka yüzü tüysüz ve ince damarlı olan az dilimli yapraklar kullanılmalıdır. Her üzümün yaprağı ile sarma yapılmaz.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma (1 kg, yaklaşık 35 adet orta boy)
5 kg.lık pet şişe ürün; 3 kg net salamura yaprak içermektedir.
Erbaa yöresinin üzüm yaprağı, Türk mutfak kültüründe geniş yer kaplar. İnce ve lezzetli oluşu yaprağı meşhur kılmıştır.
Tokat Yaprağı - Tokat
Salamura Tokat Yaprağı sadece tokatta yetişen beyaz narince üzüm yaprağıdır. Yapraklarımız Mayıs sonu ve haziran başında ilk sürgünlerden toplanan yapraklardır.Tokat salamura yaprağı bölge iklimi ve toprakları özelliğinden dolayı dünyanın en kaliteli yapraklarından biridir.
Üzümün yapraklarından elde edildiği için üzüm yaprağı olarak da anılan asma yaprağı, kalp şeklinde tırtıklı bir yapıya sahip olan, yüksekliği 17 metreye kadar ulaşan sarmaşıklarda yetişen bir bitkidir.
Erbaa yöresinin üzüm yaprağı Türk mutfak kültüründe geniş bir yer kaplar. Tokat yaprağı diye de meşhurdur. Yaprağının ince oluşu ve tencerede kolayca pişmesi ve lezzetidir onu meşhur eden. Farklı şehirlerde yetişen üzüm yapraklarının da büyük şehirlerde Tokat Yaprağı diye satıldığı gözlemlenmektedir.
Kaliteli Hakiki Tokat Asma Yaprağı Nasıl Anlaşılır? Ülkemizde bizim damak zevkimize hitap eden, herkes tarafından beğenilen zeytinyağlılar için ince, kolay pişen ve güzel bir aroması olan asma yaprakları tercih edilir. Yapraklar damarsız ve sarımtırak renkte olmalıdır.
Eğer bir gece önceden suya yatırmayı unutursanız aynı gün içinde yaprak sarmaları sarmaya başlamadan önce salamura yapraklarınızı ılık suda 2-3 saat kadar bekletebilir, hiç vakit bulamazsanız kaynattığınız suya atıp bir süre beklettikten sonra çıkarabilirsiniz. Bu, sert yaprakların da yumuşamasını sağlayacaktır.
1 kg taze yaprak. 3-4 adet kuru soğan(bol soğanlı güzel oluyor) 2 su bardağı pirinç
Net : 1,5 Kg. Tamamen doğal yöntemlerle salamura işlemi % 100 Doğal katkısız, Salamura yaprağınızın suyu siz kullandıkça azalacaktır.
Bir gün önceden hazırlarsanız daha lezzetli olacaktır. İçerisine damak zevkinize göre farklı baharatlar, domates, maydanoz, dereotu ilave edebilirsiniz. Dilerseniz yaprakların içine daha çok iç harç ekleyebilirsiniz.
Yapraklar basılmadan önce bir gece bekletilmelidir. bu şekilde yaprak yumuşar ve desteleri dizmesi de sarması da kolaylaşır. Yapraklar kesinlikle yıkanmaz.
Pişmiş yaprak sarması buzlukta 3 ay kadar bozulmadan tazeliğini korumaktadır. Buzdolabında ise 4-5 gün kadar bekletilebilir. Pişmiş Yaprak Sarması Kaç Günde Bozulur? Pişmiş yaprak sarması buzdolabında 5 günden sonra, buzlukta ise 3 aydan sonra bozulmaya başlayacaktır.
Lokum gibi yaprak sarması için en önemli püf nokta maden suyu. Maden suyu yaprak sarmasının hem lokum gibi olmasını sağlıyor hem de lezzetine lezzet katıyor.
Osmancık pirinç taneleri uzun, geniş, camsı ve mat bir görünümdedir. Kolay kıvam tutması sebebiyle pilav pişirimi için ideal bir pirinç çeşidi olan osmancık pirinç, aynı zamanda sebze yemeklerinde, dolmalarda ya da sütlaç gibi tatlıların yapımında da kullanılan bir pirinç çeşididir.
Baldo pirinç ile yapabileceğiniz birçok yemek çeşidi vardır; Şehriyeli pirinç pilavı, Domatesli hamsili pilav, Zeytinyağlı yaprak sarma, Fırın sütlaç gibi birçok yemek için baldo pirinç kullanılabilir.
2 Su Bardağı Osmancık Pirinç
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri