Green Card, ABD vatandaşı olmayan kişilerle onların eş ve 21 yaşın altındaki bekar çoçuklarına; Amerika Birleşik Devletleri'nde ömür boyu oturma ve çalışma izni veren resmi belgedir. Green Card, resmi adıyla Permanent Resident Card(Daimi Oturma İzni) kişinin göçmenlik statüsünü gösterir.
Öncelikle Green Card almak isteyen kişi mutlaka 18 yaşından büyük olmalıdır. Ayrıca Green Card en az lise mezunu olan kişilere verilir. Lise öğrencisi olmayan kişilerde son 5 yıl içinde uzmanlık ve ya eğitim gerektiren bir alanda da mutlaka 2 yıl aralıksız olarak çalışan kişiler Green Card alabilirler.
Green Card almak için kullanabileceğiniz en yaygın yöntemler aşağıdaki gibi sıralanabilir: Akraba Yoluyla – Amerikan Vatandaşı ya da Oturum İzni Sahibi Aile Üyeleri Sponsorluğu. İstihdam Yoluyla – Amerika'daki Bir İşveren Sponsorluğu. Çekiliş Yoluyla – Her Yıl Düzenlenen DV Lottery Sonucunda Seçilmek.
GREEN CARD BAŞVURUSU ÜCRETLİ Mİ? Green Card çekilişi için başvuru yapmak ücretsizdir. Ancak başvuru yapacak kişiler, başvuruyu yapmak için yeterli İngilizce bilgisine sahip değillerse, aracı kurumlara başvurarak onların yardımıyla da başvuru yapabilmektedir.
GREEN CARD BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? Çekilişe katılmak için en az lise mezunu olmak eğer lise mezunu değilseniz son beş yıl içerisinde en az iki yıl iş tecrübesine sahip olmak gerekiyor. 18 yaşından büyük olmak şartlar arasında yer alıyor. Başvuranlarda mal varlığı ya da maddi bir birikim ve dil şartı aranmıyor.
İlgili 33 soru bulundu
Green Card, gerek devlet dairesi gerekse özel sektör olsun, istediğiniz yerde çalışma hakkını ve dilediğiniz kadar oturma izni verir. Green Card, dilediğiniz ülkeye vize problemi yaşamadan seyahat etmenizi sağlar. Green Card sahibi olan herkes aynı zamanda kendi şirketini kurma hakkına sahiptir.
1) 18 Yaş Üstü Olmak: Green Card çekilişine katılmak için bir yaş sınırı yoktur. Ancak başvuru sahibinin en az lise veya dengi okul mezunu olması gerekiyor. Dolayısıyla 18 yaşını doldurmamış kişiler çekilişi kazansa bile Green Card sahibi olamamaktadır.
Green Card başvurusunda özel olarak İngilizce dil yeterliliği şartı bulunmamaktadır. Ancak yaptığınız başvurunun durumuna göre bu talep edilebilir. Örneğin işveren sponsorluğunda başvuran kişilerin başvurduğu iş için İngilizce bilmesi şartı aranıyorsa bunun kanıtlarıyla sunulması gerekmektedir.
Türkiye'den Green Card (Yeşil Kart) başvurusunda seçilme oranı 2017 ve 2019 yıllarında ise seçilme oranı binde 13'e kadar düşmüştü. Vize alan kişiler ABD'ye yerleşmeleri durumunda belirli bir süre yaşadıktan sonra vatandaş olarak Amerikan pasaportu almaya hak kazanıyor.
4- TD F 90-22.1: Türkiye ve diğer ülkelerde bulunan toplamda $10,000'ın üzerindeki banka, hisse senedi, emeklilik fonu, v.b. finansal hesap bilgilerinin Hazine Bakanlığı'na bildirildiği formdur. Tüm hesaplarınızın toplamı $10,000'ın üzerinde ise bu formu göndermek zorundasınız.
Gerekli şartları yerine getirdiğiniz sürece Green Card'tan vatandaşlığa geçiş başvurusu ve süreci hiç de zor değildir. Elbette ABD vatandaşı olmak için sicilinizin temiz olması ve herhangi bir ihlalde bulunmamış olmanız gerekir. Green Card'tan vatandaşlığa geçiş bir yıl ile 18 ay arasında sürmektedir.
Eğer Green Card çıkarsa Amerika'ya gitmek gibi zorunluluk yoktur. Ancak Amerika'ya gidilmemesi durumunda bu hakkın iptal olacağı bilinmelidir.
Aileniz ile Amerika'da Yaşayabilmek
Bir Green Card sahibi olarak, belirli aile üyeleriniz de sizinle birlikte daimi ikametgah ile Amerika'ya gelebilir, çalışabilir ve eğitim görebilirler.
Green Card, Amerika Birleşik Devletleri'nde ömür boyu oturma ve çalışma izni veren resmi belgedir.
Yalnızca sermaye aktararak, bir başka deyişle Amerika Birleşik Devletleri'ne ciddi bir anapara akışı sağlayarak green card almak isteyenlerin 500 bin dolar ile 1 milyon doları gözden çıkarması lazım.
Veriler travel.state.gov ve dhs.gov üzerinden alınmıştır. Tabloda görüldüğü üzere 2022 – 2023 yılında 1 milyon 18 bin 4 kişi Green Card alarak sponsorluk, akrabalık ya da diğer durumlarla Amerika'da daimi göçmenlik hakkı elde etmiş ve ülkeye yerleşmiştir.
Green Card çekiliş başvurusunu dikkatli yapmalı ve yazdığınız bilgilerin doğruluğundan emin olmalısınız. Sistem sadece 1 defa giriş izni vermektedir. Tekrardan düzenleme şansınız olmamaktadır. Hatalı bilgiler sebebiyle Türkiye'de yapılan yaklaşık 100 bin başvurudan sadece 20 bin kadarı kabul edilmektedir.
Green Card (Yeşil Kart), ABD hükümeti tarafından gerekli şartları yerine getiren kişilere verilen ve size bir Amerikan vatandaşı gibi yaşama imkanı sunan göçmen vizesidir. Green Card başvurusu kabul edilip onaylandıktan sonra Amerika'da yaşayabilir, eğitim görebilir ve çalışabilirsiniz.
ABD'ye taşınıp orada oturmanız şart değil ancak Green Card'ın alınmasını takiben 6 ay içinde en az 1 kez Amerika'ya giriş yapmanız gerekiyor. Sonraki senelerde ise yılda en az 1 kez giriş yapılması zorunlu. Bu girişlerde ne kadar kalındığının önemi yok.
Green Card Kazandım Ne Yapmalıyım? DV Lottery çekilişi kazandım ne yapmalıyım diyorsanız, Amerika'da bulunmayan ve çekilişte seçilen katılımcıların uygun konsoloslukta görüşme randevusu alması ve mümkün olan en kısa sürede DS-260 başvurusunu başlatması gerekir.
Baş tamamen görünür olmalı ve ortalanmalıdır. Fotoğrafın toplam yüksekliğinin %50-69'unu temsil etmelidir. Ayrıca, gözler tamamen açık olmalı, açıkça görülebilmeli ve kameraya bakmalıdır. Yüz ifadesi nötr olmalıdır, bu da büyük bir gülümsemeden kaçınmanız gerektiği anlamına gelir.
ABD, son beş yıl içerisinde kendisine 50 binden az göç veren ülkelerden gelen insanların sayısını artırmak ve Amerikan nüfüs ve kültürünü çeşitlendirmek amacı ile Green Card çekilişi düzenlemektedir. Bu çekilişe ABD'ye hiç göç vermeyen ya da az göç veren ülke vatandaşları katılabilirler.
New York Amerika'da İstihdam Temelli Green Card ile yaşam sürdürmek isteyenlerin sıkça tercih ettiği bir eyalettir. Eyalet genelinde New York, Rochester, Albany, Brooklyn gibi yerleşim yerlerinde büyük bir nüfus ve aynı zamanda istihdam yaratan iş merkezleri vardır.
Sağlık yoklaması, sağlık geçmişinizin incelenmesi, fiziksel muayene ve (15 yaşının üzerindeki başvuru sahipleri) göğüs röntgeni, kan ve idrar tahlillerini içermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri